Gemist? Dit is de nieuwe Miss Nederland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist? Dit is de nieuwe Miss Nederland

Gemist? Dit is de nieuwe Miss Nederland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wij waren niet bepaald vaste kijkers van het programma Op jacht naar de kroon. Wij kijken liever toffe zwaardgevechten of de beste Netfilx-docu's, maar goed. Het programma dat op RTL-4 werd uitgezonden draaide om het zoeken naar een nieuw Miss Nederland. Bestaat dat nog? Eh, ja, dat is nog steeds een ding. Kroontje erbij, alles. Maar goed, de winnaar is.....

Rotjeknorse!

De 24-jarige Sharon Pieksma uit Rotterdams! Dus gefeliciflapstaart, Sharon. Ze ontving de titel en de bijbehorende met kroon (we zeiden toch dat het nog steeds bestond?) van Miss Nederland 2018, Rahima Dirkse. Zie je? Voor Douwe Bob was het misschien een dramatische week, maar Sharon had een toptijd. 

Gemist? Dit is de nieuwe Miss Nederland

Blij, positief, passie, liefde enzovoorts

Pieksma is sinds haar dertiende model, en schrok dus niet van de dweilerigste verplichte bikini-ronde (yes, ook nog steeds een verplicht nummer). Alle vrouwen die in de race waren werden gevolgd in Op jacht naar de kroon. Afgelopen zondag was de finale en Pieksma won. Pieksma zette zich eerder in voor minder seksueel grensoverschrijdend gedrag in de modellenwereld. Zelf had ze haar portie ook wel gehad. 

Over de overwinning zei Pieksma zelf: "Wow, ik moet het eerst even zelf geloven. Als Miss Nederland krijg je verantwoordelijkheden die je kan inzetten. Ik ben iemand die heel gemotiveerd en gepassioneerd is, vol liefde zit en stralende energie wil geven, goede intenties heeft en de positiviteit in mij wil ik delen met anderen." Oké, toppie. 

Fuck plastic!

De nieuwe Miss Nederland heeft allerlei plannen, zoals hoort bij de Miss-titel. Ze wil zich inzetten voor mens, dier en natuur, zo vertelt ze. Ze zegt niet expliciet 'fuck techniek' of 'suck it up, ruimtevaart!', maar haar passies liggen dus bij die drie zaken. "Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld." Fuck plastic, dat zegt ze impliciet wel. 

Als titeldrager mag Pieksma Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. De wedstrijd stamt uit de jaren '30. En nee, dat verbaast ons ook niets. 

Lees verder