Gemist: Boer Jan wint Finale Expeditie Robinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Boer Jan wint Finale Expeditie Robinson

Gemist: Boer Jan wint Finale Expeditie Robinson

|
|

Laatste update:

Niet Gregory, en ook niet Dominique, maar Boer Jan is donderdag 20 december de winnaar geworden van het negentiende seizoen van Expeditie Robinson. Met de overwinning van deze 53-jarige Jan Bronninkreef uit het Overijsselse Dijkerbroek is het programma net als vorig jaar niet door een BN-er gewonnen. Alhoewel online al geruimte tijd duidelijk was dat Boer Jan zoveel fans heeft dat we hem inmiddels ook wel een BN-er mogen noemen.

Ook al waren kijkers blij met Jan als winnaar, met de finale zelf waren een hoop kijkers wat minder in hun nopjes. En dat terwijl RTL flink uitgepakt had door deze finale live in de Ziggodome te houden, met tienduizend fans als toeschouwers. Thuis keken er ook nog eens 1,4 miljoen man mee.

Huilen maar ook lachen.

Voor presentator Dennis Weening was het de laatse keer dat hij Expeditie Robinson presenteerde. RTL had hem twee maanden terg op ongemakkelijke wijze ontslagen. Als afscheid kreeg Weening nog toepasselijk zijn eigen eilandraad. Toen zijn collega Nicolette tijdens een emotioneel verhaal tranen in haar ogen kreg kon ook Dennis het niet meer drooghouden, iets waar hij al bang voor was.Gelukkig werd er ook gelachen tijdens de finale, met als hoogtepunt de roast waar komiek Steven "Braboneger" Brunswijk zijn mede-kandidaten op tracteerde. Dit kun je hier terugkijken. Als je ondanks de lauwe reacties toch de hele aflevering wilt terugkijken, dan kan dat hier.

Lees verder