Dennis Weening met microfoon en Expeditie Robinson achtergrond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dennis Weening met microfoon en Expeditie Robinson achtergrond

Dennis Weening presenteert donderdag zijn laatste Expeditie Robinson: ‘hoop dat ik het droog hou’

|
|

Laatste update:

Het blijft nog altijd één van de raarste clusterfucks van het huidige tv-seizoen: Dennis Weening die opeens moest stoppen met Expeditie Robinson. Het was niet eens zijn eigen beslissing. Waarom wilde RTL hem weg hebben? Dennis presenteert donderdag in ieder geval zijn allerlaatste Robinson-finale, live in de Ziggo Dome.

“Ik hoop dat ik het droog hou”, vertelt hij in een interview met het AD. Dit afscheid is extra zuur omdat het programma zó lekker gaat, dat de finale voor het eerst live in de Ziggo Dome plaatsvindt. Wat het allemaal nog ongemakkelijker maakt: RTL laat niets los over zijn opvolger. Art Rooijakkers werd genoemd, maar die gaf zelf al aan dat hij het helemaal niet wíl presenteren. Eeh….

Even terugblikken

In hetzelfde interview haalt Dennis herinneringen op aan zijn tijd als kandidaat. Ook de eerste keer presenteren komt voorbij. “Dat zal ik nooit vergeten”, zo vertelt ‘ie. De toenmalige eindredacteur was niet zo onder de indruk van Dennis en wilde hem eigenlijk niet eens als presentator. “Ik dacht: ik ga ze een poepie laten ruiken. Dreunde mijn tekst in één keer op. ‘Knap Dennis’, zei de eindredacteur, ‘maar dit is geen dansprogramma’. Ik had constant mijn armen bewogen en had geen seconde stilgestaan, haha.”

Wie gaat er winnen?

Je zou bijna vergeten dat er ook nog kandidaten in het spel zitten, met alle heisa rond Dennis en de nieuwe presentator. Toch zijn er nog drie bikkelharde spelers over. Twee onbekenden, Dominique en boer Jan, en één BN’er, atleet Gregory Sedoc, behoren tot de finalisten. En dat was een lange, hectische weg, zo zagen we al in 20 tweets die het afgelopen seizoen van Expeditie Robinson opsommen.

De live-finale van Expeditie Robinson 2018 is donderdagavond vanaf 20:30 te zien op RTL 5!

Lees verder