Gemist: Beau trekt het maar One Day Inside, in Kenia

Gemist: Beau trekt het maar One Day Inside, in Kenia

Beau van Erven Dorens keek zijn ogen uit in Nairobi, in een speciale aflevering van Beau Five Days Inside. De logeerpartij duurde een béétje korter dan normaal.

Beau is tegenwoordig heus wat gewend qua vreemde plaatsen om te overnachten. Voor het AIDS-fonds trok hij naar Kenia, om het leven te laten zien van homoseksuele sekswerkers, die vaak ook HIV hebben. Het safehouse waarin patiënten konden herstellen van operaties ging Beau nét even wat te ver. Overal urine, bloed op de toiletpot. Het werd zelfs deze oude supercorpsbal te veel.

Gemist: Beau trekt het maar One Day Inside, in Kenia

Ook al weet je op zo’n moment dat je veilig bent; een mens kan er maar aan gaan twijfelen. Het geeft ook maar aan hoe groot het stigma is, zelfs welwillende mensen worden zenuwachtig als HIV ter sprake komt, hoewel de omstandigheden in het safehouse natuurlijk niet mals waren.

Beau gaat ook een avondje stappen met de sekswerkers, wat behoorlijk uit de hand dreigt te lopen. Overdag helpen de sekswerkers elkaar, maar zodra de neonlampen in Nairobi beginnen te branden, vechten ze elkaar (soms letterlijk) de tent uit. De sfeer kon in één seconde omslaan; gezellige achterafkamertjes blijken ineens levensgevaarlijk. 

De jonge Samuel vertelt even later een dramatisch verhaal, over hoe zijn familie hem verstootte, nadat bleek dat hij homoseksueel was.

Beau Five Days Inside

Het leverde een keiharde, soms bizarre aflevering op. Bijna 700.000 kijkers leefden gisteren mee met de Keniaanse sekswerkers; de grote winnaar van de avond was Opgelicht, met bijna 1,2 miljoen kijkers.

Hoewel Beau dus even wat minder kijkers trok, zijn het juist dit soort aangrijpende afleveringen waardoor hij vorig jaar een Gouden Televizier-Ring won. Binnenkort is hij de presentator van een vernieuwd RTL Late Night; compleet verdiend!

De hele aflevering van Beau Five Days Inside kijk je terug op RTLXL.