Beau Five Days Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau Five Days Inside

Beau over Five Days Inside Seizoen 2: “Ik hield na 5 dagen van iedereen”

|
|

Laatste update:

Five Days Inside start vanavond z’n tweede seizoen en wij kunnen niet wachten! De documentaireserie waarin Beau van Erven Dorens 5 dagen meeloopt binnen verschillende Nederlandse instellingen, zorgde het eerste seizoen al voor hele mooie televisie. Beau vertelt in een interview met NU.nl hoezeer dit tweede seizoen hem aangreep. “Ik hield na 5 dagen van iedereen.”

Het tv-programma werd in 2018 beloond met een Televizier-Ring en RTL heeft daarom het aantal Five Days Inside-afleveringen verhoogd naar 8. Presentator Beau van Erven Dorens is de drijvende kracht achter het programma. Hij loopt 24/7 mee met de mensen in verschillende instellingen en leert ook de bewoners daar goed kennen. Dat is in het begin best lastig als je zo’n bekende beroepskakker bent!

"Ik ben niet anders dan wie ik ben. De mensen die ik spreek schrikken zich eerst het lazarus van mijn bekakte stemgeluid en nette gedoe. Maar later zien ze dat ik gewoon een verhaal kom maken en met ze kom kletsen, koken en eten. Dan bouw je vanzelf een band met hen op."

Van Villa Pardoes tot de gevangenis

Een paar van de instellingen die Beau in Five Days Inside seizoen 2 bezoekt, zijn al bekend. Zo heeft hij 5 dagen meegelopen in Villa Pardoes, een instelling voor bejaarde kunstenaars en ook een gevangenis. Die laatste liet zeker een indruk achter op hem. “Op de eerste dag werd ik uitgescholden en kreeg ik allerlei verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. Maar na vier dagen had ik goed contact met veel van die boeven."

Five Days Inside op Videoland?

Beau heeft tevens interesse om langere afleveringen van Five Days Inside te maken voor Videoland, RTL’s streamingplatform. "We filmen zo veel, en al dat materiaal moet de regisseur en editor in 42 minuten zien te gieten. Dat is ontzettend moeilijk."

Vanavond gaat Beau aan de slag om 20.30 uur op RTL 4. Daarna krijgen we iedere dinsdagavond een nieuwe aflevering van Five Days Inside.

Lees verder