René le Blanc

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
René le Blanc

René le Blanc ergert zich rot in Jinek: 'word er schijtziek van!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De altijd vrolijke en opgewekte volkszanger René le Blanc, dé cult-sensatie uit SBS6's realityserie Ik Geloof In Mij, sloeg gisteren in talkshow Jinek heel even een andere toon aan. Hij sprak zijn ergernis uit over journalisten die zijn woorden verdraaien.

René en steun en toeverlaat Jolanda zijn vanaf volgende maand weer te zien in een fonkelnieuw seizoen van ik Geloof In Mij. Gisteren zat de 'Dutch Engelbert' bij Eva om te praten over zijn komeet-achtige trip richting de BN'er-status. René ging in no-time van "sappelen in de marge", zoals Jinek het noemde, naar een van de bekendste 'nieuwe' artiesten in Nederland - ook al is 'ie al tientallen jaren bezig.

'Lulverhalen'

René maakte ook al kennis met de sensationele Nederlandse roddelpers en... daar is 'ie niet zo blij mee! "Het nieuws van vanavond, René", legde Eva 'm op een gegeven moment voor, "ik las het net voordat ik de studio inging: jij wil meedoen met het Songfestival". De Dutch Engelbert stak zijn ergernis niet onder stoelen of banken. "Af en toe word ik weleens schijtziek van al die lulverhalen."

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

Uit de context gerukt

"Om het gewoon maar zo uit te drukken", voegde René er meteen aan toe, maar dat hij pissig was, zagen we meteen. Het uit de context gerukte 'nieuwtje' komt uit een interview met weekblad Weekend. "Het zou een eer zijn als ze me daarvoor vragen. Ik moet er wel voor benaderd worden, want ik vind dat die keuze gemaakt moet worden door mensen die er verstand van hebben", stond er.

'Heb me nergens voor opgegeven'

"Kijk, je hebt een interview gedaan en dan vragen mensen aan mij van: ‘Goh, zou je het leuk vinden om mee te doen aan het Songfestival? Als je daarvoor gevraagd wordt, wat is jouw antwoord erop?'" René zei vervolgens: "Ja, het lijkt me hartstikke leuk, maar het publiek gaat bepalen of je meedoet". Hij heeft zich dus nergens voor opgegeven, benadrukte hij. "Zo werkt dat in de media. Dat moet je nu als versgebakken ster ook ontdekken", aldus Eva. "Alles wat je zegt wordt verdraaid, dan zit je ineens aan een talkshowtafel en dan heb je in een keer geëist dat je het Songfestival mag doen!"

Jinek gemist? Je kunt de show hier terugkijken!

Lees verder