• Meiland

Gedoe om erfenis 'Oma Jenny' binnen de familie van Erica Meiland

Het was al een moeilijk jaar voor Erica Meiland, die haar moeder dit jaar op 93-jarige leeftijd verloor. Maar nu blijkt de afwikkeling van de nalatenschap ook nog een vervelend staartje te krijgen. En dat heeft alles te maken met een nichtje waar Erica al een tijd geen contact meer mee heeft.

Erica en Martien Meiland

Afscheid nemen van een dierbaar familielid is vaak al moeilijk genoeg. Maar als dat vervolgens nog wordt overschaduwd door een ordinaire familieruzie is dat al helemaal vervelend. Het overkomt nu ook Erica Meiland, die in de afwikkeling gedwongen wordt contact te hebben met haar nichtje Jirina. Jirina is de dochter van de overleden zus van Erica, Saska.

Geen contact

Erica vertelt het dramatische verhaal in de Story van deze week. Aan haar kant van de familie zijn alleen Erica, haar dochters en haar nichtje over. En dat maakt het complex, want die laatste weigert al het contact met Erica. "We zijn beiden erfgenaam van mijn moeder, ik moet dat allemaal regelen. Maar zij wil geen rechtstreeks contact met mij. Het voelt voor mij ook alsof ze me niet vertrouwt door een financieel adviseur in te schakelen."

Pijnlijke geschiedenis

Dat gebrek aan contact heeft alles te maken met de vroegtijdige dood van Erica's zus Saskia, de moeder van Jirina. Saskia ging gebukt onder depressies en kwam ook in aanraking met drugs. Het conflict werd zelfs zo heftig tussen nichtje en tante dat Jirina Erica zelfs de schuld gaf van de dood van haar moeder. Dat schreef ze in haar biografie. Erica hoopte nog dat het overlijden van Oma Jenny de twee weer nader tot elkaar zou brengen, maar daar is het niet van gekomen. "Het botert gewoon niet tussen ons", concludeert Erica.

Chateau Meiland

De begrafenis van Oma Jenny was afgelopen seizoen ook te zien in Chateau Meiland, niet lang voor de uitzending met het huwelijk van Maxime. Al met al een emotionele tijd dus voor de familie. Jenny was met enige regelmaat te zien in het programma, waar ze al in de allereerste uitzending haar debuut maakte. Een belangrijke reden van hun vertrek uit Frankrijk en de terugkeer naar Noordwijk was ook om dichterbij oma te zijn. Daar hebben ze alleen niet lang van kunnen genieten helaas. Recent werd wel bekend dat ze weer nieuw 'pension' beginnen, dit keer gewoon in Noordwijk.

De kerstspecial Kerst met de Familie Meiland is op 24 december 2022 om 20:00 uur te zien bij SBS6.