Game Of Thrones: zo lang duren de afleveringen van het slotseizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game Of Thrones: zo lang duren de afleveringen van het slotseizoen

Game Of Thrones: zo lang duren de afleveringen van het slotseizoen

|
|

Laatste update:

HBO heeft bekendgemaakt hoe lang de laatste afleveringen van hitserie Game Of Thrones duren. Reden om te juichen, hoewel er van tevoren misschien een béétje te hoog van de toren werd geblazen.

Er werd heftig op gehamerd dat de afleveringen van het laatste seizoen allemachtig lang zouden zijn. Alle zes de delen zouden ‘de lengte van een speelfilm hebben’, maar dit maakt HBO niet helemaal waar. De episodes zijn overigens wel aan de forse kant; het zijn er ook ‘maar’ zes.

Hoe lang is een khaleesi?

Het achtste seizoen begint op 14 april met een ‘korte’ episode, van 54 minuten. De week erop duurt Game Of Thrones 58 minuten. Vanaf de derde aflevering is het pas goed raak. Of, zoals Bløf zou zingen: ‘aflevering drie is het begin van het begin van het einde’; deze aflevering klokt binnen met 82 minuten.

Hoewel het hoogtepunt (qua lengte) in deze derde aflevering ligt, vormen de laatste drie episodes een hele dikke staart. De vierde show telt 78 kloeke minuten, en de laatste twee 80 per stuk.

Spring is coming

Indrukwekkend, maar we zien geen aflevering die net zo lang is als een speelfilm. Het achtste seizoen is zelfs een minuut of vijf korter dan het zevende, hoewel het natuurlijk ook een aflevering minder telt. Het slotseizoen krijgt waarschijnlijk wél de langste aflevering uit de gehele serie. De derde episode van 82 minuten duurt één minuutje langer dan het slot van seizoen zeven. Waarschijnlijk - we weten het niet zeker - draait deze aflevering om de megaveldslag waar de Game Of Thrones-crew bijna twee maanden over deed.

Het achtste seizoen begint op 14 april op HBO in de Verenigde Staten. In Nederland zien we de avonturen van de Starks, Lannisters en Targaryens één dagje later via Ziggo. Aan de opvolger van de populaire fantasyserie wordt al hard gewerkt!

Lees verder