Game Of Thrones: opnames ‘megaveldslag’ na twee maanden klaar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game Of Thrones: opnames ‘megaveldslag’ na twee maanden klaar

Game Of Thrones: opnames ‘megaveldslag’ na twee maanden klaar

|
|

Laatste update:

HBO werkt koortsachtig aan het laatste seizoen van de hitserie Game Of Thrones. De opnames voor een megaveldslag zijn nét afgerond, na 55 dagen filmen!

De nieuwste veldslag, misschien wel de laatste battle in de serie, doet de ‘Battle Of The Bastards’ verbleken! De strijd tussen Jon Snow en Ramsay Bolton werd in ‘slechts’ 25 draaidagen geschoten.

Senk joe!

Assistant director Jonathan Quinlan gaf de acteurs dit briefje na de opnames. Hij bedankte iedereen voor hun harde werk. 55 avondshoots achter elkaar is niet mis, en de omstandigheden waren ook niet echt prettig. Regen, modder, harde wind en vrieskou. Had George R.R. Martin niet een leuk verhaal over Spanje of Zuid-Frankrijk kunnen schrijven?

Hoe dan ook, als we afgaan op het briefje vallen twee plekken op. Stangford Castle, oftewel Winterfell, waar ongeveer twee maanden geleden explosies werden gefilmd en Magheramorne. De laatste locatie is een verlaten steengroeve, die dienst doet als set voor Castle Black, The Wall en soms voor veldslagen wordt gebruikt.

April 2019

Het zou dus zomaar kunnen dat het lot van Westeros bij Winterfell beslist wordt. Of zal er een nóg grotere veldslag gefilmd worden?

Het komende seizoen van Game Of Thrones is het allerlaatste, en de makers pakken flink uit! Niet alleen de serie eindigt; veel personages halen de afsluiter niet!

De reeks bestaat uit slechts zes afleveringen, maar deze worden allemaal zo lang als een speelfilm. Hierdoor duren de opnames wel erg lang… Volgens actrice Maisie Williams (Arya Stark) keert Game Of Thrones pas in april 2019 terug.

Lees verder