• House of the Dragon

Game of Thrones: Kit Harington over Jon Snow: 'Hij is niet ok'

Kit Harington ging niet in op de nieuwe Game of Thrones-sequal Snow, die op dit moment geschreven wordt. Al versprak hij zich bijna. Wel ging hij in op de toestand van Jon Snow ná alle gebeurtenissen waar de serie mee eindigde in 2019.

Kit Harington als Jon Snow

Als er een fanconventie is rondom een populaire tv-serie, komen daar meestal acteurs op af die een kleine bijrol hadden en daar iets komen vertellen over hoe het op de set was. Maar dit keer kwam Jon Snow himself opdagen en die zat lekker op z'n praatstoel. Over bijna alles.

Kit, de Jon fluisteraar

Wie dacht dat Jon eigenlijk wel happy zou zijn na het einde van Game of Thrones, heeft het mis, als we Kit Harington mogen geloven. Je zou kunnen denken: "hoe weet hij dat nou?". Hij las immers ook alleen maar het script en er is niet meer dan dat. Maar als dezelfde acteur momenteel bezig is met een vervolg op die serie, wordt het ineens interessant. En hoewel de sequel een verboden onderwerp was, kon hij toch niet volkomen onzin ophangen over z'n karakter.

Spoiler alert: Als je Game of Thrones nog niet hebt afgekeken, moet je nu niet verder lezen.

Met de schrik vrij

Kit sprak over de psychologische effecten van het doden van Daenarys aan het einde van de serie. "Als je het hem zou vragen, zou hij waarschijnlijk zeggen dat hij er makkelijk vanaf gekomen is. Hij dacht dat hij onthoofd zou worden, toen hij in die cel zat, en dat wilde hij ook. Hij was klaar." Dat hij vervolgens terug naar 'The Wall' gestuurd wordt is niet alleen zegen, maar vooral ook een vloek, legt de acteur uit.

Hij is niet ok

Kit: "Ik denk dat we aan het einde van de show, als we hem voor het laatst zien een klein glimlachje hoopten te zien wat ons vertelt dat hij ok is. Maar hij is niet ok". En dat heeft alles te maken met zijn persoonlijke geschiedenis met de plek waar hij naartoe terugkeert. "Hij moet verder leven met de gedachte dat hij Daenarys heeft gedood. En hij moet verder leven met de herinnering aan Ygritte die in zijn arm stierf." Ook de dood van Olly, z'n jonge assistent die hij ophangt in seizoen 6, drukt nog altijd zwaar op hem.

De basis voor nieuwe avonturen

Hoewel de acteur direct na afloop van Game of Thrones zei dat hij echt klaar was met het karakter Jon Snow, keert hij nu dus toch weer terug. Als de serie met als werktitel Snow daadwerkelijk doorgaat tenminste. Want dat is niet altijd het geval, is gebleken. Het feit dat Kit Harington al verbonden is, is op zich best hoopvol te noemen.

Woede over de wolf

Er was een hoop om boos over te zijn aan het einde van Game of Thrones, maar fans waren ook opvallend ziedend over de absolute bijrol van Jon's wolf Ghost. Vooral het feit dat Jon op zo'n lullige wijze afscheid nam van z'n uit de kluiten gewassen huisdier maakte mensen woedend. Een geldkwestie, volgens Kit. Het was gewoon heel moeilijk om te filmen en het leverde kennelijk minder op dan het kostte om de scenes op te nemen.

 

Bijna versproken

Maar toen hij verder ging over het onderwerp Ghost, versprak Kit zich bijna. "Ik denk wel dat Ghost een plaats heeft in...", om vervolgens snel verder te gaan over hoe briljant Ghost in de boeken is. Dan begint hij een heel warrig verhaal waar hij totaal niet uit z'n woorden komt. Om te eindigen met: "ik bedoel gewoon dat ze heel moeilijk zijn om te filmen".

Andere spin-offs

Sinds het einde van Game of Thrones zagen we natuurlijk al de prequal House of the Dragon. Een andere serie die op dit moment in ontwikkeling is, is A Thousand Ships over Princess Nymeria uit de Rhoynar, een historisch karakter uit de wereld van George R.R. Martin en degene naar wie Arya haar wolf noemt. Verder is er nog The Sea Snake over de avonturen van een jonge Corlys Velaryon, die we kennen uit de House of the Dragon. Ten slotte is er nog The Hedge Knight, gebaseerd op het boek The Tales of Dunk and Egg van George R.R. Martin.