Game of Thrones seizoen 8 aflevering 3, Brienne en Jaime op het strijdveld

Veronica Superguide logo
Game of Thrones seizoen 8 aflevering 3, Brienne en Jaime op het strijdveld

Check de 40 minuten lange making of van GoT episode 3

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voordat de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8 werd uitgezonden, werd er al veel gespeculeerd over hét slagveld. Het is het langste gevecht ooit wat op tv te zien is. Er moesten daarvoor ook de nodige filmuren gemaakt worden, met maandenlange nachtelijke shoots. 

Een voor allen en allen voor een 

Tijdens ‘The Long Night’ vechten meerdere legers zij aan zij om de Night King en zijn White Walkers te verslaan. Bijna alle favoriete personages komen voorbij en zijn verspreid over het strijdveld. De hele 80-minuten lange aflevering was een episch, ietwat donker gevecht waar veel kijkers nog lang over zullen praten. 

Behind the scenes

HBO heeft naar aanleiding van deze aflevering een 40-minuten durende documentaire uitgebracht om alle vragen over dit bloederige hoofdstuk te beantwoorden. Hoe zit zo’n productie voor een episode van dit formaat nou precies in elkaar? De video neemt je mee door alle grote momenten, special effects en de motivatie van de personages. 

Licht in de duisternis

Het laat je de aflevering dus in een ander licht zien, letterlijk, want deze beelden van de set zijn qua kleur nog onbewerkt en daardoor is alles wat beter te volgen. Een geniale docu over een epische aflevering. Wel alleen kijken als je de aflevering al hebt gezien, want er zitten uiteraard superveel spoilers in. 

Lees verder