Frits Barend haalt uit naar BBB-lid Femke Wiersma: ‘Dat valt me van je tegen’

Een opvallend moment in de uitzending van HLF8. Politiek verslaggever turned presentator Sam Hagens vraagt Femke wat zij vindt van Polen die straaljagers stuurt naar Oekraïne, maar daar heeft zij geen mening over. Tot groot ongenoegen van Frits Barend: “Je volgt dit niet?”

Frits Barend en Femke Wiersma in HLF8

Caroline van der Plas had gisteravond bij Jinek last van een stoorzender, maar ook haar collega Femke Wiersma werd verstoord tijdens haar bezoek aan HLF8, door niemand minder dan Frits Barend.

Mening

Sam Hagens houdt zijn programma, dat binnenkort van de buis is, graag zo actueel mogelijk en dus besluit hij Femke te vragen naar de situatie in Oekraïne: “Femke, Polen stuurt nu straaljagers naar Oekraïne. Hoe staat BBB daar eigenlijk in?” Vragen over deze politieke kwestie had politica Femke Wiersma echter niet verwacht. “Nu overvraag je mij een beetje. Ik heb me hier niet op voorbereid. Dat weet ik niet.” Maar dan komt de journalist in Frits naar boven en neemt hij het over van Sam. “Maar daar heb je toch wel een mening over?”

Inlezen

Femke maakt al snel duidelijk dat zij zich niet wil uitlaten over een kwestie waar zij zich niet over heeft ingelezen. Maar pitbull-Frits laat het niet los. “Je bent Friezin, prachtig en ik wil daar graag een mening van, want jij moet straks meeregeren misschien en dit is voor Oekraïne heel belangrijk.” Femke reageert politiek correct: “Ja, zeker, maar ik hoop wel dat we mee gaan regeren, maar dat je dat wel doet op basis van inlezen en dat heb ik hier gewoon niet gedaan.” Maar Frits vindt dat onzin. “Maar wacht even! Je leeft in Nederland, we hebben oorlog met Oekraïne, waar de NAVO en Nederland bij betrokken zijn. Dan mag ik van een politicus verwachten dat die zich daar ook mee bezighoudt en niet alleen met de boeren.”

HLF8 is nog tot begin april op werkdagen te zien net na 19.30 uur op SBS6.