Jinek-kijkers ergeren zich aan 'stoorzender' tijdens interview met Caroline van der Plas

Zonder slaap, maar met een monsterzege op zak zit BBB-partijleider Caroline van der Plas wederom klaar voor een interview. Natuurlijk schuift ze ook aan bij Jinek om te praten over haar grote winst bij de verkiezingen. Het was alleen jammer dat het interview constant werd verstoord door een zoemend geluid, tot ergernis van de kijkers. 

Caroline van der Plas

De BoerBurgerBeweging - onder leiding van een trotse Caroline van der Plas - maakt een uitzonderlijk debuut mee tijdens deze Provinciale Staten-verkiezingen. Reden genoeg voor talloze interviews over de monsterwinst. Dat gaat niet altijd even goed, want gisteren werd de partijleider door beveiliging weggehaald tijdens een interview met de NOS. Kijkers maakten zich grote zorgen, maar gelukkig bleek er niets aan de hand. "Er zou iets zijn met de veiligheid", verklaarde ze later aan het ANP. "Maar het was allemaal een misverstand en nu moet ik eerst even roken."

Stoorzender

Natuurlijk is Caroline ook deze avond overal en nergens te vinden. In haar drukke schema maakt ze ook een plek vrij voor Eva Jinek. Een klein minpuntje: ze krijgt tijdens haar interview behoorlijk last van een bloedirritante 'stoorzender'. Terwijl kijkers de antwoorden van Caroline willen volgen, lukt dat nauwelijks door een vervelend zoemend geluid. Op het eerste gezicht lijkt dat te gaan om een trillende telefoon waarna Eva iedereen aan tafel vraagt die uit te zetten. Helaas blijft het geluid gewoon nog te horen iedere keer dat Caroline antwoord geeft. Kijkers ergeren zich mateloos aan de vervelende stoorzender: "Dit is zo storend!"

De tekst gaat verder onder de tweets

Opzet in het spel?

Politiek ligt op tv natuurlijk nog steeds vrij gevoelig. Touwtrekken tussen links en rechts is niet ongewoon aan een talkshow-tafel waar gasten met verschillende politieke voorkeuren zitten. Het ontging kijkers dan niet: zou er opzet in het spel zijn? Met 'gezonde' twijfel vragen ze af of het misschien niet Wouter de Winther is die het interview probeert te saboteren. Is hij het niet, dan is het misschien wel Mark Rutte die ergens met zijn stokoude Nokia - met selfdestruct-optie voor de sms'jes - de boel probeert te verstoren. 

De tekst gaat verder onder de tweets

Ook bij Op1

Jinek bleek niet de enige te zijn met dergelijke geluidsproblemen, want vanavond kampen meerdere talkshows met storende zenders. Geen trillende telefoons dus. Ook Op1 (waar Caroline óók aanwezig was) krijgt te maken met technische problemen; zo is presentator Sven Kockelmann de uitzending driemaal begonnen omdat er niets te horen was. 

Jinek is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.