Caroline van der Plas geeft duidelijkheid over ingrijpen beveiligers tv-interview

Terwijl BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas op de verkiezingsavond feestend de NOS te woord staat, trekt de beveiliging haar midden in het gesprek weg. Niemand wist nou precies wat er aan de hand was, maar nu komt Caroline met opheldering.

Caroline van der Plas
© Brunopress/Patrick van Emst

De BBB beleeft een uitstekend debuut bij de Provinciale Staten-verkiezingen. In de exitpolls is het boereninitiatief de grote winnaar van de avond. Alle reden voor een feestje dus.

Veiligheid

Toen de BBB een goede uitgangspositie had in de exitpolls zochten de media en Caroline elkaar op om het over de stand van zaken te hebben. Zo zocht de NOS de politica dus ook op om haar te kunnen spreken. Tijdens het interview op NPO 1 fluistert een beveiliging iets in het oor van Caroline, om haar met collega’s vervolgens weg te leiden. "Er zou iets zijn met de veiligheid", verklaart ze later aan het ANP. "Maar het was allemaal een misverstand en nu moet ik eerst even roken."

Geen paniek

Grote paniek in de tent was er dus niet, want het was al snel onder controle. De BBB-voorvrouw heeft al een langere tijd last van ernstige bereidingen, waardoor ze moeilijker naar publieke evenementen kan.