Bioloog Freek Vonk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bioloog Freek Vonk

Freek Vonk stunt met koningscobra bij Humberto

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteravond was Freek Vonk te gast bij Humberto. En de bioloog was deze keer niet alleen!

Gifslang

Freek Vonk schoof gisteravond aan bij de talkshow van Humberto Tan. Hij was daar te gast om te praten over de ontdekking dat vrouwelijke koningscobra’s zich konden voortplanten zonder mannelijke partner. Voor de gelegenheid had Vonk ook een exemplaar van de gifslang meegenomen… tot grote schrik van de overige gasten.

Anderhalve meter

Freek Vonk haalde de koningscobra uit een ton en plaatste deze op tafel. De andere gasten van Humberto werd gesommeerd om anderhalve meter afstand te bewaren. Dat hoefde de bioloog geen twee keer te vragen. “Ik houd wel meer afstand dan dat”, grapte cabaretier Peter Pannekoek. Dat is wel zo verstandig; Vonk stelde dat één beet van de cobra al leidt tot een ritje naar het ziekenhuis met zwaaiende sirenes.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Flinke verwondingen

Dat weerhield Freek Vonk er niet van om wild gebarend in de comfortzone van het reptiel te komen. De slang reageerde hierop door naar voren te schieten in de richting van de bioloog. Vonk wist de aanval te ontwijken, maar het had weinig gescheeld of de cobra had zijn kaken in de talkshowgast gezet. Dat zou trouwens niet de eerste keer zijn: Vonk liep eerder flinke verwondingen op toen hij werd gebeten door een python en een rifhaai.

Lees verder