Freek Vonk: 'Cameraman mag me toch redden als ik doodbloed'

Afgelopen week vertelde cameraman Ivo Borkus dat het niet de bedoeling is dat hij Freek Vonk te hulp schiet als die gegrepen wordt door een van de dieren die hij in beeld brengt. Maar er zijn grenzen, vertelde Freek gisteravond bij Jinek.

Freek Vonk bij Jinek

Ter voorbereiding op de nieuwe zaterdagavond show van Freek Vonk, Freeks Saturday Night Safari, sprak Veronica Superguide met z'n vaste cameraman Ivo Borkus over hun avontuurlijke reizen. Die vertelde dat hij de instructie heeft gekregen om vooral niet in te grijpen als Freek dreigt te worden opgegeten door een dier. Maar toch blijkt er een situatie te zijn dat het zelfs Freek te hachelijk wordt.

Leeggezogen door je halsslagader

Freek zat gisteravond bij z'n voormalige geliefde Eva Jinek aan tafel om te vertellen over z'n nieuwe zaterdagavondshow en om Angela de Jong de stuipen op het lijf te jagen. Toen vroeg ook Eva naar de opmerkelijke uitspraak van Freeks cameraman. "Wat er ook gebeurt, al zit er een beest je halsslagader leeg te zuigen, blijf vooral filmen." Freek: "Nou ja, in theorie heb ik dat gezegd en hij weet dat ook dat dat zo is. Maarrrr, als ik nou echt dood lig te bloeden ergens en er is niemand om mij te helpen, natuurlijk helpt hij mij dan."

Machteloos

"Maar hij kan meestal niets doen. Dus toen ik door die haai gebeten was, idem dito. Hij kon niks doen.", legt Freek uit. In dat geval was het zijn geluidsman Bas die de bloeding stelpte nog voordat ze bij een ziekenhuis waren. "Dus als hij niks kan doen, dan filmt hij gewoon door." In zijn nieuwe show die vanavond voor het eerst te zien is, laat Freek meer beelden zien van de betreffende haaienbeet destijds.

Freeks Saturday Night Safari zie je elke zaterdagavond om 20.25 uur op NPO 1.