Fred van Leer

Veronica Superguide logo
Fred van Leer

Fred van Leer na overval: 'heb getrapt voor m'n leven'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Twee mannen probeerden vanmorgen Fred van Leer te overvallen in zijn woning in Rotterdam. De stylist vertelt aan RTL Boulevard wat er precies is gebeurd. “Ik heb getrapt voor m’n leven.”

Verdacht

Fred stond op het punt om naar de opnames van Say Yes to the Dress te gaan. Hij vond het al verdacht dat er toen iemand om 07:30 uur met een pakketje voor de deur stond. “Het klopte aan alles niet. Hij liep namelijk de trap op met het pakketje, maar dat laten ze normaal altijd beneden achter in coronatijd”, legt Fred uit.

Bedreigd

De stylist wist meteen dat er iets niet klopte en ging in overlevingsstand. “In een split second gaf ik hem zo'n harde trap dat hij naar beneden is gedonderd, van een hele lange trap.” Vervolgens kwam een tweede overvaller de trap op gerend. “Die hield me onder schot en heeft me bedreigd: 'Ik schiet je dood'”, aldus Fred.

Naar beneden gevallen

“Ik heb getrapt voor m'n leven. Ze vielen ook nog een keer allebei naar beneden.” Uiteindelijk viel Fred zelf ook naar beneden, waaraan hij een gekneusde rib heeft overgehouden. “Ik ben beneden tegen een zware bloempot gevallen. Ik heb geen klappen gekregen. Ze zijn niet mijn huis binnengekomen, alleen mijn trappenhuis”, benadrukt Fred nogmaals.

Gelukkig gaat alle oké met de presentator. “Ik ben strijdbaar. Het is natuurlijk vreselijk, want ik had het liefst gewoon de bruidjes geholpen met het uitzoeken van een mooie jurk.”

Hij heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt gesteund door vrienden: “Mensen hoeven zich geen zorgen om me te maken. Natuurlijk krijg ik weer een terugklap, maar het gaat goed. Ik heb hele fijne mensen om me heen.”

Lees verder