Frans en Mariska Bauer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frans en Mariska Bauer

Frans Bauer: 'Het gaat supergoed met Mariska'

|
|

Laatste update:

Het gaat stukken beter met Mariska Bauer een paar weken na haar herseninfarct, dat vertelt echtgenoot Frans maandag tegen RTL Boulevard.

Aan het begin van het nieuwe jaar vertelde de volkszanger over het drama waardoor zijn gezin was getroffen. "Voor ons als gezin is het jaar helaas niet zo goed begonnen. Onze Mariska is deze week getroffen door een herseninfarct en we zijn enorm geschrokken", zo liet Frans op Instagram weten.

Problemen met praten

Gelukkig kon Mariska snel naar huis en gaat het “naar omstandigheden goed”. Tegen RTL Boulevard vertelde Frans over die noodlottige dag. Zijn vrouw werd volgens hem “ineens niet zo lekker”. “Op een gegeven moment merkten we dat haar spraak achteruit ging. Toen dachten wij: dat is aanleiding om even naar een dokter te gaan. Maar op een gegeven moment werd dat slechter en toen zijn we nog een keer naar een huisarts geweest.”

Na dat tweede bezoek werd het stel naar het ziekenhuis doorgestuurd en kreeg de vrouw van de zanger problemen met praten en uitval in haar arm. Eenmaal thuis ging het weer mis en werd Mariska met een ziekenauto naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vrouw heeft volgens de zanger last van een hoge bloeddruk, maar naar de oorzaak van het infarct kunnen hij en de dokters vooralsnog alleen gissen.

Gelijk weer aan de strijk

Frans vertelde dat Mariska mobiel is. “Je moet haar wel een beetje afremmen, Maris wil gelijk weer aan de strijk. (...) Ze babbelt ook weer volop, op dit moment kun je weinig zien van wat er is gebeurd. Ze herstelt echt super, supergoed."

Ondanks alles is er nog wel ruimte voor humor in huize Bauer. “Ik heb al een wasmand naar de sodemieter geholpen”, vertelde de zanger lachend over zijn pogingen om het huishouden over te nemen van zijn vrouw.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder