Mark Baanders in De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mark Baanders in De Slimste Mens
TV

Foutenfestival in finale De Slimste Mens

|
|

Laatste update:

De Slimste Mens kende gisteren een nieuwe uitdager: Powned-verslaggever Mark Baanders. Baanders viel vooral op door zijn geschreeuw, kreetjes én zijn onjuiste antwoorden. Het leverde een spectaculaire, knullige finale op.

Erik van Muiswinkel beheerste De Slimste Mens, waarna Baanders en Natasja Gibbs uit moesten vechten wie de quiz moest verlaten. 

(Niet) De Slimste Mens

Een belangrijk kritiekpunt op De Slimste Mens is dat kandidaten regelmatig veel seconden laten ‘wegtikken’, zodat ze bij de volgende vraag eerder aan de beurt zijn. Natasja Gibbs kreeg een black-out bij een vraag over Het Perfecte Plaatje en paste terwijl ze 25 seconden voorsprong had. Na een standje van Philip Freriks besefte ze dat een kostbare fout had gemaakt: Mark Baanders (12 seconden) kon Natasja (25 seconden) er nu makkelijk uit tikken.

Gibbs reageerde sportief, terwijl ze zichzelf eigenlijk al uitgeschakeld zag: ‘Ik ben tactisch zó slecht!’ Mark wist deze kapitale fout echter níet uit te buiten. Baanders wist slechts één antwoord bij de term ‘brons’, waarna Gibbs het alsnog afmaakte. Philip Freriks kon het niet laten om een ‘subtiele’ uithaal te plaatsen aan het adres van Mark. ‘Gelukkig is je moeder er; die kan je straks naar huis brengen!’

Philip Freriks in De Slimste Mens

Erik van Muiswinkel lijkt op dit moment soeverein in De Slimste Mens, terwijl Natasja Gibbs het gisteren met de hakken over de sloot redde. In de aflevering van vanavond is Amerika-verslaggever Michiel Vos te gast in De Slimste Mens. Kan hij de machtsverdeling een beetje opschudden?

Je ziet De Slimste Mens elke werkdag op NPO2, rond 20:30 uur. Meer opmerkelijke fragmenten uit de populaire quiz vind je hier!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder