F1-auto van Max Verstappen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
F1-auto van Max Verstappen

Formule 1 Groot-Brittannië: hoe laat begint de race op Silverstone?

|
|

Laatste update:

Het Formule 1-seizoen 2022 is in volle gang! Vandaag strijden de coureurs op een mogelijk nat circuit op Silverstone in Groot-Brittannië. Dit is wat je moet weten over de GP en hoe laat de F1-race vandaag start.

Botsing Max en Lewis

Het belooft vandaag een spannende race te worden, dankzij het wisselvallige weer, maar ook omdat Max Verstappen en Lewis Hamilton vorig jaar op dit circuit met elkaar in botsing kwamen in de openingsronde van de GP. Max eindigde in de muur en Hamilton ging er met de eerste prijs vandoor. Uiteindelijk heeft het voor Max niets uitgemaakt: hij werd natuurlijk wereldkampioen!

Hoe laat begint de F1-race?

De Grand Prix van Groot-Brittannië op circuit Silverstone gaat om zondag 3 juli 2022 van start om 16:00 uur Nederlandse tijd. De race is onder anderen te volgen bij Viaplay

Max leidt in het klassement

Dit jaar zal het er iets anders aan toegaan tijdens de Britse Grand Prix. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis staat namelijk op de zesde plaats in het huidige coureursklassement, waar Max momenteel ruim de leiding neemt. De Nederlands-Belgische coureur wordt gevolgd door zijn teamgenoot Sergio Perez. Daarmee heeft team Red Bull Charles Leclerc, George Russell en Carlos Sainz achter zich.

Boegeroep

Gisteren behaalde Ferrari-coureur Carlos Sainz zijn eerste polepositie op Silverstone. Max werd tweede in de kwalificatie en Charles Leclerc sluit het rijtje af. Max werd na afloop van de kwalificatie uitgejoeld door fans. Ook klonk er gejuich vanaf de tribunes toen Max in de slotfase van de kwalificatie met zijn bolide spinde. Zelf zit Max er gelukkig niet mee.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder