Interview met Floor Jansen: 'Ik had nog nooit van Chateau Meiland gehoord!'

Door Redactie
Interview met Floor Jansen: 'Ik had nog nooit van Chateau Meiland gehoord!'

Floor Jansen loopt 24/7 rond in een galajurk en als ze een spiegel langskomt zegt ze: "Floor, you made it girl." Dankzij Beste Zangers is ze nu razend populair, maar van Televizier-Ring-winnaar en concurrent Chateau Meiland had ze nog nóóit gehoord. Wat vindt ze ervan dat ze opeens is ontploft in Nederland? 

Beste Zangers heeft woensdagavond geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, die ging naar Chateau Meiland. Wat vind je daarvan?

"Ja, echt heel jammer. Ik had het ze echt gegund. Al 10 jaar lang kijk ik amper tv, laat staan Nederlandse tv, nu ik in Zweden woon. Veel dingen krijg ik dus niet mee: ik had nog nooit van Chateau Meiland gehoord! Alles op televisie vind ik meestal nep maar Beste Zangers is juist niet zo plat. Ze hadden gewoon moeten winnen!" Floor heeft dus nog nooit deze 8 levenslessen van Martien Meiland gehoord, maar daar kun je toch niet zonder?

Hoe zit het nou met jou en het Songfestival? 

"Ik zou geen nee zeggen. Maar ik vind het vooral leuk dat zoveel mensen mij er geschikt voor vinden. Sinds 2013 heb ik het Songfestival niet eens meer gekeken want ik vond het niet te harden, zo slecht! Maar de afgelopen jaren is het een stuk beter geworden dus ik zou niet meteen nee zeggen als ik werd gevraagd. Het is momenteel ook heel druk met Nightwish dus alles plannen zou al lastig zijn." 

Wat is je favoriete nummer dat je hebt gezongen bij de Beste Zangers

"Van de nummers die ik alleen heb gedaan is dat zonder twijfel Winner. Maar het duet met Henk Poort is wel écht dé grand-finale van dit seizoen Beste Zangers."

De laatste aflevering van Beste Zangers is zaterdag 12 oktober om 20:25 te zien op NPO 1.