• Nieuws

Finish Him! Opnames Mortal Kombat-film beginnen dit jaar nog

Finish Him! Opnames Mortal Kombat-film beginnen dit jaar nog

De langverwachte Mortal Kombat-reboot komt nu écht dichterbij! De opnames van de gewelddadige gameverfilming beginnen al behoorlijk rap.

Er werd al een tijdje gepraat over een nieuwe Mortal Kombat-film, en nu is het officieel! Het nieuws komt van de Australische regering. Mortal Kombat wordt opgenomen in de deelstaat Zuid-Australië; om de financiële meevaller te vieren, stuurde de lokale overheid een ronkend persbericht de deur uit. De opnames van de film beginnen dit jaar nog.

Mortal Kombat wordt geregisseerd door Simon McQuoid. Tot nu toe maakte hij alleen reclames (o.a. voor games als Halo, Call Of Duty) zoals dit vrij bekende voorbeeld voor Playstation.

De film wordt geproduceerd door James Wan, bekend als regisseur van o.a. Saw, Insidious, Furious 7 en de megahit Aquaman. Het verhaal is geschreven door Greg Russo. Russo werkt trouwens ook aan een reboot van Resident Evil.

Bericht wordt geladen...

Mortal Kombat

Over het verhaal is helaas nog niet zo veel bekend, behalve dat verschillende personages elkaar waarschijnlijk tot moes zullen slaan. Volgens geruchten zou de hoofdrol voor een nieuw personage, Cole Turner, zijn. Het kan echter ook dat dit een oud script betreft. De Mortal Kombat-reboot is al sinds 2011 in ontwikkeling, dus dan verandert er wel eens wat.

De populaire vechtreeks werd al twee keer eerder verfilmd. Het campy Mortal Kombat (1995) wordt tegenwoordig gezien als één van de beste én leukste gamefilms, hoewel ‘beste’ nogal betrekkelijk is. Na het floppen van Mortal Kombat: Annihilation (1997) lagen de films lange tijd op hun gat.

Wanneer de Mortal Kombat-reboot in de bioscoop verschijnt is nog niet bekend. De opnames starten dit jaar, dus het zou 2020 kunnen worden; 2021 lijkt echter waarschijnlijker.