Wat een baas! Aquaman is de best bezochte DC-film aller tijden

Wat een baas! Aquaman is de best bezochte DC-film aller tijden

Een tijdje geleden meldden we al dat Aquaman zijn DCEU-matties versloeg aan de bios-kassa’s en nu zwemt de natte baas ook die ándere DC-klassiekers The Dark Knight én The Dark Knight Rises voorbij. Een ongekend knappe prestatie!

Jason Momoa pakt de ene na de andere mijlpaal: eind vorig jaar was Aquaman nog hard op weg en in het nieuwe jaar knalde ‘ie definitief Justice League en Wonder Woman voorbij.

Ka-ching!

Ook bij ons in Nederland draait DC’s nieuwste superheldenfilm nog steeds, en in Amerika trekt Arthur Curry, koning van Atlantis, ook nog steeds flink wat biosbezoekers. De teller staat nu op een fenomenale 1,090,754,074 dollar aan wereldwijde inkomsten, zo meldt Cinemablend.

The Dark Knight

En daarmee is het nu dan toch écht officieel: Aquaman is de best bezochte DC-film aller tijden. Laat dat even op je inwerken. DC-klassiekers The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) scoorden allebei nét wat minder, al haalden die óók het magische getal van ’n miljard.

De volgende die het mag gaan proberen voor het huidige DCEU-filmuniversum is Shazam! Op 4 april vliegt deze kinderlijke superheld de bios in.