Fight! Is er dan toch een nieuwe Mortal Kombat-film op komst?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fight! Is er dan toch een nieuwe Mortal Kombat-film op komst?

Fight! Is er dan toch een nieuwe Mortal Kombat-film op komst?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Finish him! Na jarenlange stilte komt de nieuwe Mortal Kombat-film voorzichtig tot leven!

Mortal Kombat was in de jaren 90 hét schrikbeeld van onze ouders. De bloederige vechtpartijen op de SEGA en Nintendo zouden de jeugd onherroepelijk in het verderf storten. Achteraf gezien viel dit allemaal best mee, en in 1995 kreeg het computerspel zijn eigen film.

Hoewel Mortal Kombat niet écht een goede film was, is het nog altijd één van de leukste gameverfilmingen. De opvolger, Mortal Kombat: Annihilation (1998) was een stuk minder okee. Na het floppen van dit slappe vervolg werd een derde film geannuleerd. Fatality!

Reboot!

Naar verluidt wordt er al een tijd (stilletjes) gewerkt aan een nieuwe Mortal Kombat-film. In 2016 hoorden we dat James Wan (SAW, Furious 7, Insidious) de film zou produceren. Als regisseur werd Simon Mcquoid aangetrokken. Het verhaal is geschreven door Greg Russo, die ook werkt aan een nieuwe Resident Evil-film.

De keuze voor Mcquoid is opvallend. Hij regisseerde nog nooit een speelfilm, maar maakte in het verleden veel reclames voor videogames. Zoals deze voor de Playstation 3, waarin een karrevracht aan spelpersonages langskomt.

Gezocht

De popcultuur-siteThat Hashtag Show heeft een ‘casting call’-lijst weten te bemachtigen. Kort gezegd is dit een lijstje personages, en de eisen die aan de verschillende rollen vastzitten.

Het hoofdpersonage is de weduwnaar Cole Turner. Deze bokser voedt zijn jonge dochter alleen op. Als kwaadaardige figuren uit een andere dimensie een bloedbad aanrichten op aarde, vecht Turner mee in het Mortal Kombat-toernooi om ze te stoppen.

Wie?

Turner is een totaal nieuw personage, dat nog nooit in een Mortal Kombat-spel te zien was. De vorige MK stamt alweer van een paar jaar geleden, dus mogelijk probeert men om de film en een nieuwe game rond dezelfde periode te lanceren.

Bekende spelpersonages waarvoor men nog acteurs zoekt zijn o.a. Sonya, Mileena, Liu Kang, Kung Lao, Jax, Kano en Raiden. Opvallende afwezigen zijn de ninja’s (en Mortal Kombat-posterboy’s) Sub-Zero en Scorpion. Ze zitten dus niet in de film, of (waarschijnlijker) houden ze hun masker op en worden ze gespeeld door professionele vechters.

Hoewel de casting dus nog moet plaatsvinden lijkt er in elk geval weer wat leven in de Mortal Kombat-film te zitten! Als de cast compleet is kan het snel gaan! De interesse voor gamefilms lijkt de laatste tijd weer aangewakkerd. Naast Mario en Sonic staan er ook films over Call Of Duty en Duke Nukem in de steigers!

Lees verder