Stefano Sollima: regisseur Sicario 2 maakt Call Of Duty-film!

Veronica Superguide logo
Stefano Sollima: regisseur Sicario 2 maakt Call Of Duty-film!

Stefano Sollima: regisseur Sicario 2 maakt Call Of Duty-film!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De populaire schietspellenserie Call Of Duty krijgt z’n eigen film! Activision Blizzard Studios heeft al een regisseur op het oog: Stefano Sollima, bekend van Gomorrah en Sicario 2.

De Italiaanse regisseur legt momenteel de laatste hand aan de opvolger van het keiharde Sicario. Vóór Sollima films en series regisseerde, werkte hij als cameraman in verschillende conflictgebieden. Hij nam reportages op voor o.a. CNN, NBC en CBS. De regisseur heeft dus aardig wat ervaring met oorlogsverhalen.

Eerlijk is eerlijk, de trailer van Sicario 2: Soldado had ook prima bij een Call Of Duty-game gepast!

De populaire Call Of Duty-games spelen in verschillende tijdperken: van de Tweede Wereldoorlog tot ver in de toekomst. Eerder dit jaar vertelde Activision Blizzard dat de films de verhalen uit de games niet volgen, maar meer de ‘sfeer’ van de spellen benaderen.

Modern warfare

Sollima heeft dus aardig wat materiaal om uit te putten, maar waarschijnlijk speelt de eerste Call Of Duty-film zich af in het heden. Activision Blizzard wil uiteindelijk (veel) meer Call Of Duty-films, die onderling met elkaar samenhangen. Een soort ‘Marvel Cinematic Universe’ met machinegeweren, zo je wil.

Het verhaal van de Call Of Duty-film is geschreven door Kieran Fitzgerald. Hij was eerder verantwoordelijk voor Snowden de documentairethriller Wormwood, over CIA-experimenten.

Lees verder