7 films van Tom Hardy gerankt aan de hand van hoe irritant zijn accent is

7 films van Tom Hardy gerankt aan de hand van hoe irritant zijn accent is

Tom Hardy is een man van vele talenten. Wij durven dan ook best te zeggen dat 'ie één talent mist: een geloofwaardig accent neerzetten. Wij rankten 7 Hardy-films aan de hand van hoe irritant Tom zijn teksten 'uitspreekt'.

7. Max Rockatansky - Mad Max: Fury Road

We beginnen met de minst irritante, maar dat komt natuurlijk omdat Hardy in Mad Max: Fury Road amper zijn mond opentrekt. Hij gooit er wel een verrassende mix van gemurmel en gemompel uit. De "Hmm"'s, "Grrr"'s "Graaa"'s vliegen je om de oren.

6. Eddie Brock - Venom

Tommie waagde zich in The Drop al aan een New York's accentje, Brooklyn-stijl. Al is het in Venom - die bepaald geen goede recensies krijgt - niet duidelijk uit welke wijk Eddie Brock komt. Voor Engelsman Hardy is het op zich al knap dat 'ie een Amerikaanse tongval kan nabootsen, maar hier klinkt het niet bepaald geloofwaardig. Brooklyn? Queens? Wij hebben geen idee, en dat had Hardy zo te horen ook niet. Weet je niet precies wie Venom is? We've got you covered. De film is ondanks het irritant accent een flinke hit

5. Alfie Solomons - Peaky Blinders

Oké, geen film, maar we nemen 'em tóch mee. Deze is irritant omdat ie zo onverstaanbaar is. We kijken nu al een halfuur naar onderstaand filmpje en nog steeds weten we niet wat Hardy zegt. "Fuckin' hell" en "innit?" verstaan we nog wel, maar wat 'ie tussendoor bazelt is een raadsel. Hardy portretteert hier in Peaky Blinders een gangster met een overdreven onverstaanbaar Cockney-accent. Oké, we admit: hij komt over als een enge dude. Ook al weten we niet wat 'ie zegt, hij is BOOS. Missie geslaagd.    

4. Leo Demidov - Child 44

Hardy kan ook werkelijk álles. Hij waagt zich in Child 44 aan een Amerikaans-Russich vocabulaire. Hij komt echter niet verder dan hoe elke Engels pratende film-Rus ever klinkt. 'I haf to find him' en 'zis animal, he won't ztop killing'. Dat niveau. Kijk de trailer en je weet genoeg. Deze film slaan we over.    

3. Shinzon - Star Trek: Nemesis

Tijd voor een bloedirritante blast from the past. Wist je dat Hardy ooit een Jean-Luc Picard-kloon speelde in een Star Trek-film? Nee? Het gaat om zijn rol als kale bad guy Shinzon in Star Trek: Nemesis uit 2002. Hardy's monoloogje tegenover legende Patrick Stewart valt nogal in het water. Hij klint enorm monotoon. Alsof 'ie tijdens het praten probeert zijn kaken op elkaar te houden.

2. John Fitzgerald - The Revenant

Hardy gaat in The Revenant full redneck. Zijn personage, verrader John Fitzgerald, klinkt alsof 'ie permanent dronken is verpest een groot deel van deze fantastische film met een véél sterkere Leonardo DiCaprio. Dan weer hoog, dan weer laag, af en toe een gekke pauze tussendoor; weet Hardy wel waar 'ie mee bezig is? En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn stopwoordje: 'Yargh'. Ugh...    

1. Bane - The Dark Knight Rises

Het aller-aller-allerirritantst:    

Neem Jar Jar Binks, druk je hand héél hard tegen zijn mond en je hoort... Batman-baddie Bane. Tom Hardy zette in The Dark Knight Rises een wat hoger stemmetje op en zijn versie van Bane droeg een gek, uit de hand gelopen mondkapje. Oké, die had 'ie nodig om te overleven, maar toch; dit Hardy-accentje maakte van één van Batmans sterkste bad guys een machomannetje met een spraakgebrek. We kunnen er niet aan wennen. Nog steeds niet. Never ever.