Ferry Doedens blikt terug op Special Forces VIPS-blamage: ‘Schaam me dood’

Acteur Ferry Doedens viel bij Special Forces VIPS in negatieve zin op. Hij jatte een eiwitreep én een broodje, waardoor hij het programma uitgebonjourd werd. In de finale van het programma blikt Ferry terug op de ‘broodjesblunder’.

Ferry Doedens in Special Forces VIPS

In de terugblik op Special Forces VIPS konden de acties van Ferry Doedens natuurlijk niet onbesproken blijven. Ferry stal een paar keer eten, wat voor verbazing én ergernis zorgde: bij zijn medekandidaten én de leiding.

‘Superkut’

Ferry keek de beelden terug, waarin hij bedremmeld stond te kijken toen hij betrapt werd met zijn broodje. “Haal jij nou gewoon een broodje uit onze auto?” In de laatste aflevering moest Ferry er zélf ook wel een beetje om lachen. “Ik weet nog dat ik terugliep en dat ik me superkut voelde. Ik dacht: oh, de hele groep gaat over me heen zeiken.” Ferry dacht eigenlijk dat hij een slim plannetje uithaalde: pas toen hij werd betrapt besefte hij dat hij zijn medekandidaten behoorlijk benadeelde.

Ferry Doedens in Special Forces VIPS
© RTL

‘Dit is gewoon raar’

Mededeelnemer Thijs Zeeman vond de beelden vrij bizar. “Hier naai je ons eigenlijk. Dat is niet persoonlijk, maar vanuit de groep vind ik dit echt onbegrijpelijk. Je moet gewoon nadenken over wat je zelf doet. Dit is gewoon raar.” 

In de laatste aflevering van Special Forces VIPS kijken alle kandidaten terug op hun deelname. Oók horen we meer over hoe winnaars Mark Schaaf, Donny Roelvink en Kaj Gorgels de eindstreep gehaald hebben. De finale van Special Forces VIPS is nu terug te zien op Videoland.