• Brandende Vraag

Wat eten de kandidaten van Special Forces VIPS tijdens de opnames?

Special Forces VIPS

Militaire training is geen pretje en dat laat Special Forces VIPS maar al te goed zien. Ex-GTST ster Ferry Doedens werd aan het begin van het nieuwe seizoen eruit getrapt omdat hij eten verstopte vanwege “honger”. Worden de kandidaten echt uitgehongerd of krijgen ze een ‘speciale’ maaltijd tussen de opnames door?

Medekandidaat Kaj Gorgels onthult de smakelijke details van Special Forces VIPS. In zijn podcast Geuze & Gorgels bespreekt hij de militaire menukaart. Waar ik het meest van genoot waren ’s ochtends de boterhammen met pindakaas, ouderwets.” Kaj zegt ook duidelijk dat het niet zoals Expeditie Robinson was, waarin deelnemers zichtbaar vermagerd terugkeren naar Nederland.

Kaas zonder smaak

Ook voor de lunch werden er boterhammen voorgeschoteld. Als je geluk had zat er lekkere kaas op, als je pech had kaas zonder smaak met een hamlap. Geen hoogstaande dingen.”

Deppen in de pan

Kaj beschrijft Donny Roelvink en Henk Grol met name als “grote vreters”, maar het echte gevecht begon pas ’s avonds bij het schamele avondeten. Toen kwam er een soort stew, zo’n stoofmaaltijd. We keken in die pan en konden vanaf een kilometer afstand al zien: dat is te weinig. Toen gingen we echt als hongerige hyena’s met brood in die pan zitten deppen.

Zo waren de Special Forces VIPS-kandidaten regelmatig hongerig, maar hadden ze toch genoeg brandstof in de tank om de opnames te voltooien.

Special Forces VIPS krijgt iedere woensdag een nieuwe aflevering op Videoland.