Fergie versus Star Spangled Banner: iedereen verliest

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fergie versus Star Spangled Banner: iedereen verliest

Fergie versus Star Spangled Banner: iedereen verliest

|
|

Laatste update:

De NBA All Star Game is een jaarlijkse oefenwedstrijd tussen de beste basketballers uit het westen en oost van de VS. Vóór de eerste dribbel, zingt een bekend artiest natuurlijk live het trotse volkslied van Amerika: The Star Spangled Banner! Dit jaar was Fergie van The Black Eyed Peas de uitverkorene. We... denken niet dat ze teruggevraagd wordt.

In Nederland kijken we meestal een beetje meewarig naar Amerika, waar het volkslied te pas en te onpas uit de kast wordt getrokken. Fergie líjkt The Star Spangled Banner in een soort nonchalant, jazzy vorm te willen gieten, maar het resultaat is om te huilen. Rare klemtonen, vreemd tempo, schrille uithalen... het is een wonder dat ze geen technische fout kreeg van de scheidsrechter.

Je hoeft geen Amerika-expert te zijn om te horen dat hier íets niet helemaal goed gaat. De gezichten van de spelers, Chance The Rapper en Chris Rock spreken boekdelen.

Amerikanen, die hun volkslied vaak vrij serieus nemen, waren niet echt onder de indruk. Where is the love?

Fergies misser is in elk geval goed nieuws voor Mariah Carey! Haar rampzalige optreden op oudejaarsavond 2017 staat nu weer even in de schaduw van dit ‘Fergielicious’ volkslied. De zangeres heeft inmiddels op de ophef gereageerd. 'Ik vind het altijd een eer om het volkslied te mogen zingen. Ik neem graag artistieke risico's, en voor de NBA wilde ik graag iets bijzonders neerzetten. Het is duidelijk dat mijn versie van gisteren niet de juiste snaar heeft geraakt. Ik houd van dit land, en heb echt geprobeerd om er iets moois van te maken.'

Lees verder