Een Huis Vol-familie Jelies over aanbod commerciele zender: 'kijkcijferkanon aan de kant gezet'

Een nieuw seizoen van Een Huis Vol is helaas deze zomer zónder de Buddenbruckjes, de familie Zeldenrust, de familie Jelies en de familie Kraan. We meldden eerder al dat de KRO-NCRV met een speciale versie kwam van Een Huis Vol met de families Kraan en Jelies, maar de familie heeft óók een aanbod gehad van een commerciële zender.

Jelies Een Huis Vol
© KRO-NCRV

De familie Jelies liet begin dit jaar weten dat ze vanuit Tollebeek naar Spanje wilden emigreren met hun negen kinderen. Hun emigratie-avontuur is volgend jaar te bekijken bij de KRO-NCRV. "Toen we emigratieplannen hadden, vroeg de omroep of ze ons toch nog konden volgen. Bij emigratie met een groot gezin komt veel kijken", zegt vader Johan tegen De Stentor over de aankomende emigratie.

Commerciële deal ging niet door

Er is ook contact geweest met een commerciële tv-zender om hun emigratie te volgen voor een televisieserie, maar dat ging niet door. "Ze hebben een kijkcijferkanon aan de kant gezet", zegt vader Johan hierover. Waarom de deal niet doorging of om welke zender het gaat, houdt hij achterwege. 

Nieuwe mensen ontvangen

Het koopcontract voor een klein boerderijtje in Pinoso in de Spaanse provincie Alicante ligt er al, maar eerst wil Johan in Spanje in de bouw aan het werk gaan om appartementen te maken. "Of een stuk bij de woning aan te bouwen, zodat we wat kunnen verhuren en mensen kunnen ontvangen.”

Nieuwe vriendjes maken

Hun huis in Tollebeek is gelukkig alvast verkocht. "Volgende week is de officiële overdracht, maar we kunnen er tot de bouwvak blijven wonen. Half juli vertrek ik definitief naar Spanje." Janneke komt met de kinderen anderhalve week later. "Onze kinderen vinden alles ook best spannend, vooral of ze vriendjes en vriendinnetjes krijgen", legt Johan uit. "Ze zijn sociaal genoeg en we hebben alle vertrouwen dat ze daar ook gelukkig worden.”

De speciale editie van Een Huis Vol is volgend jaar te zien. De exacte startdatum van de reguliere afleveringen van het KRO-NCRV-programma is nog niet bekend.