Een huis vol karten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Een huis vol karten
Een Huis Vol

Een Huis Vol - De Buddenbruckjes op de kartbaan: ‘Ik ben heel bang!’

|
|

Laatste update:

In Een Huis Vol volgen we de familie Buddenbruck; een gezin met maar liefst elf(!) kinderen. Het is een energieke, chaos in hun volle huis en Rob en Thalia hebben eindeloos geduld. Vandaag worden de middelste vier jongens in het zonnetje gezet. Zij gaan namelijk karten.

Een flinke dosis enthousiasme

Met zoveel kids (en moet je nagaan, het is nog geeneens de helft) op de kartbaan moet je wél even bij de les blijven. En dat snapt de medewerker van de kartbaan maar al te goed. Met een enorme dosis enthousiasme spreekt hij de kinderen toe. “Wat is hij superenthousiast. Ik krijg er wel de kriebels van”, zegt moeder Thalia. Maar mede door zijn enthousiasme luisteren de jongens wel goed.

Wie gaat er winnen?

Het is nog even spannend bij de meetlat, je moet namelijk minimaal 1,40 te zijn om zelfstandig te mogen karten. Uiteindelijk mogen alle jongens zelf, behalve de kleinste, Gidiën. Hij gaat samen met papa. “Ik en papa gaan winnen!”, roept hij vastberaden. Er wordt nog even benadrukt dat het niet om ‘hard rijden’ en ‘winnen’ gaat, maar boys will be boys…

Mop mop, gas erop

"Ik vind het spannend." De jongens hebben nu toch een iets minder grote mond als het moment daar is. Ook de kleine Gidiën zegt: "Ik ben heel bang". Papa Rob belooft dat hij rustig aan doet, maar er moet natuurlijk wél gewonnen worden en winnen neemt Rob heel serieus. Als een ware Max Verstappen scheurt hij over de baan. “Vet hè? Yeah! Cool!” Af en toe horen we wat kleine kreetjes onder de helm van Gidiën vandaan komen.

Natuurlijk winnen ze! Maar de jongens hebben vooral heel veel lol gehad.

Meer weten over de gezinnen in Een Huis VolWe stellen ze graag aan je voorOok zochten we uit waar je hen op social media kunt volgen. Het laatste nieuws houd je daarnaast natuurlijk bij op onze overzichtspagina.

Je ziet Een Huis Vol elke werkdag om 19:00 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder