• Hollywood

Fame-zangeres Irene Cara (63) overleden

Irene Cara

Zangeres/actrice Irene Cara overleed vandaag op 63-jarige leeftijd, maar haar hits Fame en What a Feeling zullen nog jarenlang worden meegebruld! 

De jaren 80 begonnen swingend, met de première van Fame: de dramafilm over de studenten aan de High School of Performing Arts in New York. Mede door de soundtrack werd de film een megahit. Irene Cara speelde een hoofdrol in de film, en was verantwoordelijk voor twéé hits op de soundtrack: Out Here on my own én de klassieker Fame.

Van Fame naar Flashdance

Cara werd na het succes van Fame en de soundtrack gevraagd om de rol van Coco Hernandez te spelen in de gelijknamige televisieserie. Ze bedankte voor de eer en besloot zich op het zingen te richten. In 1983 scoorde ze wéér een enorme hit, ditmaal met de titelsong voor de dansfilm Flashdance: What a Feeling.

Onsterfelijke Fame

Hierna speelde ze nog wel wat rollen in films en series, en vooral in musicals. Ze toerde de wereld rond, maar grote hits bleven uit. De carrière van Cara ging uiteindelijk als een nachtkaars uit, maar de hits díe ze scoorde vergeten filmliefhebbers waarschijnlijk nooit meer. Irene Cara overleed op 25 november op 63-jarige leeftijd in haar huis in Florida.

Naast Irene Cara hadden de jaren 80 nog véél meer zangeressen met een beperkte houdbaarheidsdatum. Hoe is het bijvoorbeeld nu met deze 'seksbommen' uit de 80s?