Sterrin Smalbrugge

Veronica Superguide logo
Sterrin Smalbrugge

Expeditie Robinson-kandidaat Sterrin groeide op in ‘sekte’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sterrin Smalbrugge is één van de kandidaten van Expeditie Robinson, maar betrekkelijk onbekend. In een gesprek met Özcan Akyol vertelde ze waarom ze zo emotioneel reageerde op het geroddel van boerin Annemiek.

Reptielenexpert Smalbrugge komt uit Rijssen; volgens Sterrin “de hoofdstad van de bible belt.” In haar jeugd ervaarde ze strenggelovige gemeenschap als een soort sekte: “Ik weiger het een kerk te noemen.” Door haar wetenschappelijke werk ligt ze soms nog in de clinch met familieleden, die geloven dat de aarde slechts 6.000 jaar oud is.

Door deze opvoeding werd de wereld van Sterrin “heel erg klein”. Daarnaast had ze als kind al een hekel aan onrecht. Met mensen heeft ze gewoon weinig: “Ik heb echt heel veel moeite gehad met mensen, en nog steeds. Ik vind ze gewoon niet zo tof, ik vind ze gewoon gemeen. Ik had een jongetje in de klas en die heeft een hazenlip. Die werd zó godsgruwelijk gepest dat ík huilend thuiskwam omdat híj werd gepest. De natuur is superhard, maar dat onnodig mensen de grond intrappen… Ik heb zó veel voorbeelden. Ik heb mezelf ook vaak buitengesloten gevoeld.”

Het is maar goed dat Sterrin niet bij JayJay op het eiland zat toen hij een slang omtoverde tot een maaltijd!

Sterrin in Expeditie Robinson

Voor kijkers van Expeditie Robinson beantwoordt de uitzending van Onze Man in Deventer een paar belangrijke vragen. Sterrin barstte in de spelshow in huilen uit toen Boer Zoekt Vrouw-ster Annemiek een beetje aan het roddelen was. Sterrin vertelde huilend dat ze “mensen eng vond” en het interview met Özcan Akyol maakt een stuk duidelijker hoe dat komt!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Expeditie Robinson elke zondagavond om 20:00 uur en elke donderdag om 20:30 uur op RTL4. De hele aflevering van Onze Man in Deventer luister je terug op de site van Radio1.

Lees verder