Expeditie Robinson: kijkers woedend op 'gemene' Britte

Door Redactie
Expeditie Robinson van 28-11

Gisteravond was in Expeditie Robinson te zien hoe Britte op een gemene manier een mede-kandidaat uitschakelde. Twitterend Nederland raakte maar niet uitgepraat over deze 'naaistreek'!

'Persoonlijk bedrog'

Het is niet de eerste keer dat kijkers een kandidaat niet helemaal kunnen waarderen, helemaal niet als ze zomaar plotseling naar huis gaan, maar de actie van Britte ging wel erg ver. Ze wist Yuki voor haar karretje te spannen en samen smeedden ze een plannetje om ervoor te zorgen dat Jasmine het eiland zou moeten verlaten. Het plan in het kort: Britte zou eigenlijk gewoon keihard liegen tegen Jasmine, waardoor zij zou denken dat ze veilig was. Ondertussen zette Britte al haar stemmen in op Jasmine. "Dit gaat veel verder dan een tactische move, dit is echt persoonlijk bedrog", zegt Yuki nog. 

Expeditie Robinson: kijkers woedend op 'gemene' Britte

'Zo kan ik het niet spelen'

"Ik ben toch te goedgelovig", is de reactie van Yasmine bij de eilandraad. "Ik dacht dat we er met z'n drieën uit waren gekomen, en dat blijkt dus toch niet zo te zijn. Het is hard gespeeld, maar dat is dus het spel." Eerder in het spel zag Jasmine een soortgelijke actie ook niet aankomen. "Dan ben ik maar naïef en bleu en zacht, maar op deze manier kan ik het niet spelen."Een sportieve reactie van Jasmine zelf, maar de reacties op Twitter over deze streek waren niet mals! Kijkers kunnen niet geloven dat Yuki en vooral Britte Jasmine zó konden naaien. Een kleine greep uit de vele reacties.

Je ziet Expeditie Robinson elke zondag om 20:00 uur en elke donderdag om 20:30 uur op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.