Jacqueline de Vries, ex-vrouw van Peter R. toont portret dat ze van hem schilderde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jacqueline de Vries, ex-vrouw van Peter R. toont portret dat ze van hem schilderde
RTL

Ex-vrouw geeft eerbetoon aan Peter R. de Vries in RTL Boulevard

|
|

Laatste update:

Meer dan een jaar na de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries doorbreekt zijn ex-vrouw Jacqueline in RTL Boulevard haar stilzwijgen, met een geschilderd eerbetoon aan haar 'steun en toeverlaat'. Ze onthulde het portret aan een zichtbaar geëmotioneerde Kees van der Spek.

Emotioneel portret

Hoewel we de laatste tijd vooral veel horen van en over die andere geliefde van Peter R. de Vries, vriendin Tahmina Akefi, bleeft het stil van de kant van zijn ex-vrouw Jacqueline. Tot nu. In RTL Boulevard toonde ze vanavond het portret dat ze van hem schilderde, waar ze sinds augustus aan werkte. De kunstenares had ondanks hun scheiding nog altijd een hele goede band met Peter, met wie ze in totaal vijfendertig jaar getrouwd was. Ze omschrijft Peter als een "ongelooflijk lieve man". Samen kregen ze kinderen Royce en Kelly. De innige band met collega Kees van der Spek werd ook zichtbaar. Terwijl hij zijn arm om Jacqueline heen sloeg keek hij geëmotioneerd naar het bijzondere werk dat ze maakte.

 

Tevreden en liefdevol

Het schilderij is opgebouwd uit krantenknipsels die het leven van Peter beschrijven en uit knipsels uit het wetboek van strafrecht, ook onlosmakelijk verbonden met de misdaadverslaggever. Zo zien we knipsels rondom de moord, maar ook van alle onderzoeken waar Peter bij betrokken was. Als basis gebruikte Jacqueline een foto van sterfotograaf William Rutten, die Peter vaak op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Ook emotioneel is dat ze ook veel van de briefjes die mensen achterlieten op de plek van de moord in het schilderij verwerkte. "Heel hartverwarmend, daar waren we als familie heel blij mee." Zelf omschrijft Jacqueline de manier waarop ze hem schilderde als 'tevreden en liefdevol', precies zoals ze hem herinnerde.

Beeld en Geluid

Hoewel ze het schilderij maakte voor haar kinderen Kelly en Royce, zal het schilderij, met de toepasselijke titel 'Peter', voor iedereen binnenkort te zien zijn bij het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Lees verder