Royce de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Royce de Vries
RTL

Humberto kijkers luisteren met ingehouden adem naar zoon Peter R. de Vries: ‘Ik zie zoveel gelijkenissen’

|
|

Laatste update:

De ontvoering van Alfred Heineken, geschreven door Peter R. de Vries, is het bestverkochte misdaadboek van Nederland. Volgend jaar is het alweer 40 jaar geleden dat de biermagnaat werd ontvoerd. Aan tafel bij Humberto kijkt Royce terug op de grote doorbraak van zijn vader, die in 2021 op tragische wijze werd vermoord.

Een opbloeiende vriendschap

Hij vertelt over hoe de correspondentie tussen hem en Heineken-ontvoerder Cor van Hout is ontstaan. Cor was naast topcrimineel óók een boezemvriend van Peter R. de Vries. “Is vanuit die correspondentie toen die vriendschap ontstaan?”, vraagt Humberto. Maar Royce vertelt dat dat iets geleidelijker is gegaan.

Iedere week een Telegraaf

Zo vroeg Cor van Hout aan Peter om iedere week De Telegraaf toe te sturen terwijl ze nog vastzaten in Frankrijk, zodat hij kon zien wat Ajax heeft gedaan. Maar is Peter dat íedere dag gaan doen. 

Een jonge Peter

Voor Peter was dat vooral uit journalistiek belang. Want toen de ontvoerders uitgeleverd werden aan Nederland, was hij degene die ze als eerste mocht interviewen. Royce vertelt zorgvuldig het verhaal achter het boek en hoe zijn vader te werk ging. Maar wat de kijkers vooral opvalt is hoeveel Royce op zijn vader lijkt. “Doe je ogen dicht en luister naar een jonge Peter R. de Vries.” 

Het is heel mooi om te zien met hoeveel trots Royce over zijn vader vertelt. De gelijkenis is écht bijna één op één. Maar het is niet alleen door het uiterlijk en de stem, Peter heeft ook zijn passie over kunnen dragen op Royce, die als advocaat het werk van zijn vader in eer houdt. 

Humberto Op Zondag is iedere zondag om 21.40 te zien op RTL 4.

 

Lees verder