Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Eva Jinek geniet niet van botsingen met gasten

|
|

Laatste update:

Het botst en schuurt wel eens aan de talkshowtafel van Eva Jinek. In het verleden zagen we heerlijk ongemakkelijke, maar ook iconische 'aanvaringen' met onder anderen Farid Azarkan, een woeste, vuur spuwende Henk Krol, Jules Deelder en Jan Roos. Eva geniet helemaal niet van die botsingen.

Dat zegt ze in een interview met de VARAgids. 

'Voel me rood worden onder de make-up'

Voor Eva zelf voelt zo'n clash vaak ongemakkelijk: ze wordt dan rood. "Als het botst met een gast, zoals met Jules Deelder of Jan Roos, kom ik voor mezelf op. Ik geniet daar helemaal niet van, voel me meteen rood worden onder de make-up." De desbetreffende frontale botsing met Roddelpraat-ster Jan Roos voelde voor hem trouwens alsof hij in "een totaal geregisseerde slachtpartij" was beland, zo gaf hij onlangs aan in Veronica Superguide.

Voor jezelf opkomen

Ondanks dat ze er dus niet van geniet, werd het belang om voor jezelf op te komen er al vroeg ingepeperd door Eva's moeder. "Ik ben heel beleefd opgevoed. Maar ik heb ook van mijn moeder meegekregen voor mezelf op te komen. Als mijn moeder een talkshow zou presenteren, zou ze mensen over de tafel trekken. Ik ben een heel aangepaste versie van haar. Maar ik heb altijd wel gezien hoe ze voor zichzelf opkwam."

Niet bang om in te grijpen

Zoals je in het filmpje hierboven ziet, deinst Eva er niet voor terug om een gast keihard aan te pakken. "Dan ben ik niet bang om volume of kracht te gebruiken om een tafelgast op zijn gedrag te wijzen", legt ze uit. Dat was eerst wel effe wennen voor de talkshowkoningin van RTL. "Ik heb geleerd om wat ik als mens als ongemakkelijk ervaar en gewend ben weg te lachen, weg te omhelzen, dat ongemak moet ik inhouden op tv en meer laten gebeuren."

Momenteel is Beau nog elke werkdag te zien op de late RTL-avond, maar vanaf maandag 21 februari is Jinek weer elke avond om 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder