Jeangu Macrooy, Songfestival 2021

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy, Songfestival 2021

Yes! Eurovisie Songfestival 2021 alsnog in Rotterdam

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Naast al deze hoogtepunten werd er gisteravond tijdens Eurovision: Europe Shine A Light ooknog iets leuks onthuld. Het Songfestival 2021 wordt - zoals het er nu naar uitziet - alsnog in Rotterdam gehouden. 

"Ook al is het moeilijk, we zullen een nieuwe manier vinden om ons verhaal te vertellen. Om ons open te stellen, respect te tonen, lief te hebben", zo begon de boodschap. "Wij gaan ervoor zorgen. Eurovision Song Contest Rotterdam 2021." Bekijk de volledige aankondiging hieronder.

Geen grote verrassing

Deze aankondiging komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder onthulde Rotterdam al wel interesse te hebben om alsnog het liedjesfestijn in 2021 te organiseren en ook Chantal, Edsilia en Jan zouden al gevraagd zijn. De NPO, NOS en AVROTROS moesten alleen op dat moment nog een aantal vraagstukken beantwoorden en de EBU moest zijn toestemming geven, maar dat lijkt nu helemaal voor elkaar. De Rotterdamse wethouder Said Kasmi laat aan het AD weten blij te zijn met deze beslissing. "Dat is een groot compliment voor al de mensen die in de afgelopen maanden zo hard bezig zijn geweest met de voorbereidingen hier in Rotterdam. We zijn klaar om er een feest van en voor iedereen van te maken."

Diverse scenario's

De omroepen en de EBU houden vanwege het coronavirus wel vast aan diverse scenario's. "De ontwikkelingen (van het virus, red) laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt er de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario's om die uitdaging het hoofd te bieden." Eerder werd er namelijk al door minister Hugo de Jonge geroepen dat er pas grootschalige evenementen in Nederland mogen worden gehouden als er een vaccin is. Het is nog maar de vraag of dat er over een jaar al is. Dat wordt nog spannend

Wanneer het Eurovisie Songfestival 2021 wordt gehouden (en Jeangu dus aan de bak moet), wordt in een later stadium onthuld.

Lees verder