Erica Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Erica Meiland

Erica Meiland krijgt steun van SBS6: ‘De Meilandjes zijn wie ze zijn’

|
|

Laatste update:

De Meilandjes liggen de afgelopen tijd zwaar onder vuur na anti-islamuitspraken van Erica Meiland. Als gevolg raakte de tv-familie veel sponsoren kwijt, maar ze lijken voorlopig nog wel bij SBS6 te blijven. SBS6-directeur Marco Louwerens vertelt in de Telegraaf dat de Meilandjes hun vrijheid mogen hebben.

Chateau vrij land

Tv-bekendheid Erica Meiland reageerde eerder uitgebreid op de kritiek en nu spreekt ook SBS6 zich uit. Directeur Marco Louwerens vergelijkt de Meilandjes met de heren van VI, die altijd zichzelf zijn. “Ook de Meilandjes zijn wie ze zijn. Dat is hun grote kracht. Daar kunnen we op tv om lachen en ons over verbazen. Dat zij daardoor inmiddels ook als privépersonen gevraagd worden in tv-shows en daar uitspraken doen, is aan hen.”  

Geen spraakverbod

SBS6 laat de fam zeggen wat ze willen. “Niet om ervan af te zijn, maar het is niet aan ons om te zeggen: dit mag je niet zeggen of dit moet je wel zeggen, want dat is gunstig voor ons”, licht Marco toe. “Of je het er mee eens bent, is een ander verhaal. Maar zolang zij geen dingen doen die strafbaar zijn, vind ik dat zij daarin hun vrijheid moeten hebben.

De Meilandjes zijn rond de kerstperiode te zien in Kerst met de Meilandjes. Maar dat is niet het enige wat SBS6 gepland heeft met de kerst. De omroep zendt namelijk een haardvuur uit op Eerste Kerstdag.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder