Erica Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Erica Meiland

Erica Meiland reageert uitgebreid op kritiek, zet deel biografie online

|
|

Laatste update:

UPDATE (2 december)

Erica heeft inmiddels een uitgebreide reactie op Insta gezet, die je hieronder kunt lezen. Om haar verhaal kracht bij te zetten, gooit ze ook een deel van haar biografie online.

Het originele artikel van 1 december volgt hieronder:

Je hoeft maar te knipperen met je ogen en wéér trekt een bedrijf de stekker uit samenwerkingen met de familie Meiland na de controversiële anti-Islam-uitspraken van Erica Meiland. De zelfbenoemde 'motor achter de Meilandjes' komt nu zelf met een - soort van - reactie. 

We zijn de tel bijna kwijt. Het begon met Hallmark en toen volgden al snel veel meer bedrijven. Maxime verloor social-partnerships met HelloFresh en Emma Sleep en merken als Nivea en Milka willen ook niet meer in zee met de fam. 

Erica slaapt slecht

Aran Bade van RTL Boulevard ging gisteren appen met Erica. De SBS6-realityster kwam niet met een uitgebreide reactie, maar liet wel wat los. "Ik onthoud me graag even van commentaar op deze vreemde ontwikkelingen", schreef ze. "We concentreren ons nu graag op de opnames voor de Kerstspecial." Aran onthulde ook dat Erica doodsbedreigingen op haar dak krijgt en dat ze daar nogal slecht van slaapt.

Erica Meiland over moslims

Erica deed haar controversiële uitspraken in de door Jan Dijkgraaf geschreven biografie 'De Motor Achter de Meilandjes'. "Ik kan niet tegen een hoofddoek", liet ze onder meer optekenen. Ook een boerka trekt de realityster totaal niet. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" Erica gelooft niet dat moslimas er zelf voor kiezen om zich “helemaal te bedekken”. De oorsprong ligt volgens haar bij “de zwakte van de man”.

Middenin al deze ophef richt de ex van Erica, Sander van Betten, óók zijn pijlen op de familie: hij gaat 'een flink boekje opendoen' over zijn ervaringen bij de Meilandjes...

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder