Emotionele Carlo en Irene in tranen in Jinek: 'Niemand wist het'

Door Robin Heerkens
Carlo Boszhard en Irene Moors in Jinek

Irene Moors stopt met De TV Kantine, dat heftige bommetje dropte ze gisteren in RTL Boulevard. Later die avond zat ze samen met tv-soulmate Carlo Boszhard bij Jinek, waar de twee het niet droog hielden.

Kijkers vast ook niet: dit betekent in feite het einde van Carlo en Irene als tv-duo, al willen ze zelf wel weer iets samen gaan maken - daarover later meer. Irene weet nog goed hoe ze het een tijdje terug aanpakte rondom haar emotionele TV Kantine-exit, zo vertelt ze Eva. Het was enige tijd echt haar geheim.

'Niemand wist het'

"Niemand wist het", zegt Irene dan ook. Ze besloot tijdens het meest recente TV Kantine-seizoen dat ze er eigenlijk wel klaar mee was. Maar hoe ging ze dat in godsnaam aan Carlo vertellen? "Ik had het nog niet verteld, omdat hij in de montage zat. Ik heb echt gewacht tot het is uitgezonden zelfs. Ik heb de laatste opnamedag wel bewust meegemaakt. Ik heb foto’s gemaakt en het laatste make-up-momentje meegemaakt."

Carlo en Irene in tranen

Uiteindelijk moest Irene haar geheim aan Carlo verklappen. "Ik zei: ‘Ik kom even koffie drinken.’ En hij had geen idee waarom ik kwam, dus dan vertel je dat. Nou ja, zo gaat dat", waarna de tranen kwamen. Oók bij Carlo. Irene tegen Eva: “Jij hebt alleen maar huilende mensen in je uitzending”. Bij sommige kijkers brak er ook iets van binnen.

Hoe zit het nu met Carlo en Irene op tv?

Carlo, die trouwens niet zo lekker terugkijkt op zijn vorige Jinek-optreden, wil ook graag vooruitkijken want mogelijk komt er toch nog ooit een doorstart van het legendary duo, dat samen honderden uitzendingen maakten. Carlo wil er "alles aan doen" om in de toekomst weer iets samen met Irene te maken. Een tikkie awkward: RTL-baas Peter van der Vorst zat toevallig ook aan tafel. "Ik mis jullie ook als duo, dus als…", zei hij, waarna Irene het ongemak probeerde weg te vangen door te zeggen dat ze er "niet bewust mee bezig" zijn. Maar goed, als iemand Irene weer bij Carlo kan voegen, is het Peter wel!

Jinek is elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.