Elliot Page

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elliot Page
Hollywood

Elliot Page werd gedwongen om jurk aan te trekken naar première

|
|

Laatste update:

Elliot Page wilde in pak naar de première van de film Juno uit 2007, maar studio Fox Searchlight stond erop dat hij een jurk aandeed. 

‘Nee, je moet een jurk aan’

Elliot, die in 2020 naar buiten kwam als transgender, brengt een schokkend feit aan het licht. “Ik weet nog dat ik daar heen ging. Ik had wat ik wilde dragen bij me maar ter plekke drong pas bij me door hoe chique je er geacht wordt uit te zien”, vertelt Elliot in een essay gepubliceerd door Esquire. “Dus toen zei ik dat ik dan graag een pak aan wilde, maar Fox Searchlight vertelde me: nee, je moet een jurk aan.

‘Extreem f*cked up’

The Umbrella Academy-acteur vond de situatie “extreem fucked up”. “Het maakt niet uit of ik trans of cis was, er zijn zoveel cis vrouwen die zich kleden zoals ik me kleedde.” Daarnaast viel het hem op dat er bij een ander castlid veel minder strenge eisen waren. “Michael [Cera] had een gewone broek en gympen aan. Als ik terugkijk op die foto's, dan heb ik echt zoiets van...?

 

‘Bijna aan onderdoor gegaan’

Elliot kan zich voorstellen dat mensen niet begrijpen waarom de situatie hem zo zwaar viel. Ik begrijp het als mensen zeggen: nou en, je bent beroemd, je hebt geld. Je hoefde alleen een jurk te dragen, boehoe”, geeft hij toe. “Maar dan denk ik ook: ik zou willen dat die mensen begrijpen dat ik hier bijna aan onderdoor ben gegaan.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder