The Umbrella Academy-acteur Elliot Page

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Umbrella Academy-acteur Elliot Page

Elliot Page heeft eindelijk het gevoel dat hij ‘gewoon kan bestaan’

|
|

Laatste update:

Elliot Page spreekt voor het eerst sinds zijn coming out over zijn transitie als transgender. De acteur heeft nu eindelijk het gevoel dat hij gewoon kan bestaan.

Ik heb het eerst aan de mensen rondom mij verteld voor ik die openbare brief op Instagram deelde,” laat Elliot weten aan Oprah Winfrey bij The Oprah Conversation en een voorafgaand interview met Vanity Fair. “Ik had een momentje nodig om me comfortabel te voelen bij die verandering.

‘Gewoon bestaan’

De ster van epische Netflix-serie The Umbrella Academy kan eindelijk gewoon bestaan. “Voor het eerst in, ik weet niet eens hoe lang, kan ik alleen zijn, productief en creatief zijn. Het klinkt zo simpel, maar ik voel me comfortabel. Ik voel echt een verschil in mijn mogelijkheid om gewoon te bestaan.

‘Je kan geen jongen zijn’

Elliot had altijd al het gevoel dat hij een jongen was, maar het bracht hem in verwarring als mensen tegen hem zeiden dat hij geen jongen kon zijn. “Dat was moeilijk, want ik voelde me wel een jongen.” Nu gaat het veel beter. “Ik kan eindelijk mezelf zijn. Het is zo prachtig en buitengewoon.

Groot platform

Aan Oprah vertelt Elliot dat hij het egoïstisch vond als hij dit niet had gedeeld. “Met dit platform en alle privileges die ik heb. En gezien het feit dat de transgendergemeenschap nog steeds bedreigd wordt en in gevaar is. Zeker jonge mensen krijgen veel commentaar en agressie te verwerken. Dus ik wilde mijn verhaal vertellen.

Veel steun

De acteur was drie jaar getrouwd met Emma Portner. Ze steunde haar echtgenoot, maar begin dit jaar besloten de twee toch te scheiden. Elliot heeft geen spijt. “Ik ben blij dat ik op dit punt in mijn leven ben aanbeland. Ik ben erg dankbaar voor de mensen die me gesteund hebben tijdens dit proces. Ik kan amper uitleggen hoe goed het voelt om mezelf eindelijk graag genoeg te zien om écht mijn authentieke zelf te zijn.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder