Willem-Alexander bij de 3-2 in Nederland - Oekraïne

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Willem-Alexander bij de 3-2 in Nederland - Oekraïne

EK Voetbal: kijkers gaan stuk om juichende koning

|
|

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft Oekraïne met 3-2 verslagen op het EK voetbal! In een spannende slotfase scoorde Denzel Dumfries de winnende treffer, nadat Oranje een 2-0 voorsprong verkwanselde. De ster van de avond was echter… koning Willem-Alexander!

Het Nederlands elftal begon véél sterker aan de wedstrijd dan Oekraïne, maar miste veel kansen. In de tweede helft stond Nederland op een comfortabele voorsprong, na goals van Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst.

Willem-Alexander is blij!

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Oekraïne sterk terug en scoorden Jarmolenko en Jaremtsjoek twee keer binnen vijf minuten. Kort voor tijd scoorde Denzel Dumfries de winnende treffer, tot grote vreugde van koning Willem-Alexander. Maxima dacht er ondertussen duidelijk het hare van zijn uitbundige reactie! “Moet dit nou, Willem?”

Het zorgde online voor heel wat hilariteit (en opluchting)!

Oranje op het EK voetbal

Oekraïne wordt gezien als de sterkste tegenstander in de groepsfase van het EK en deze eerste overwinning is dus erg belangrijk voor het Nederlands elftal. De nummer twee in de poule moet waarschijnlijk tegen Italië, dat als één van de favorieten wordt gezien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Op donderdag 17 juni speelt Oranje tegen Oostenrijk: deze wedstrijd is vanaf 21:00 uur te zien op NPO1.

Lees verder