Eerste video van Joaquin Phoenix als The Joker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste video van Joaquin Phoenix als The Joker

Eerste video van Joaquin Phoenix als The Joker

|
|

Laatste update:

Eerder deze week zagen we de eerste foto van Joaquin Phoenix als Arthur Fleck, de man die later uit zal groeien tot de gestoorde Batman-schurk The Joker. Dat was echter gewoon Joaquin Phoenix met halflang haar. Nu hebben Warner Bros en regisseur Todd Philips ook de eerste beelden vrijgegeven van Phoenix als de gestoorde clown, en dit ziet er stukken beter uit.

Why so serious, Joaquin?

In een filmpje van een halve minuut zien we de excentrieke acteur eerst in zijn gewone voorkomen, maar al snel komen er flitsen doorheen van de Joker. Aan het eind van deze cameratest zien we Phoenix dan in close-up als de iconische psychopathische slechterik, zowel lachend als serieus.

Waar is Batman?

De eind volgend jaar te verschijnen Joker-film van Todd Phillips (regisseur van The Hangover nota bene?!) gaat ons vertellen hoe de mislukte komiek Arthur Fleck veranderde in Batman’s levensgevaarlijke aartsvijand. Batman zelf zal in de film echter niet te zien zijn.

Gestoorde schurk

Phoenix lijkt een goede keuze voor de rol; hij heeft al een keer een Oscarnominatie behaald met een rol als een gestoorde schurk (de wrede keizer Commodus in Gladiator), en daarnaast is hij net als The Joker ook in het echte leven zo gek als een deur. Heb je ‘m wel eens horen rappen? Precies, dat komt wel goed dus met die Joker-film. Twitter ontplofte in elk geval vast van vreugde, zoals te zien valt aan onderstaande GIF-jes:

Lees verder