Eerste reacties: ‘Doctor Sleep is een waardige The Shining sequel’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste reacties: ‘Doctor Sleep is een waardige The Shining sequel’

Eerste reacties: ‘Doctor Sleep is een waardige The Shining sequel’

|
|

Laatste update:

De eerste reacties op de The Shining sequel Doctor Sleep zijn binnen! Wij moeten nog een kleine twee weken wachten tot ie in de bioscoop draait, maar een handjevol critici mocht de film alvast checken. Zij zijn positief over de Stephen King-film en noemen Doctor Sleep zelfs een waardige opvolger van The Shining!

Doctor Sleep: 40 jaar na The Shining

Doctor Sleep is gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. De film doet dienst als opvolger van het geweldige The Shining. We zien Ewan McGregor als een inmiddels volwassen Danny Torrance. Danny grijpt (net als zijn vader) naar de drank. Hij probeert zijn 'shining' te onderdrukken en te dealen met het trauma uit zijn verleden. Dat loopt echter finaal mis als hij wordt benaderd door een jong meisje dat hulp nodig heeft om het op te nemen tegen The True Knot. Deze sekte jaagt op kinderen die ook ‘shinen’. Om haar te helpen, moet Danny letterlijk de geesten uit zijn eigen jeugd confronteren.

Lovende reviews voor Doctor Sleep

We geven eerlijk toe: van bovenstaande synopsis van Doctor Sleep worden we niet meteen wild enthousiast… Gelukkig lijken we ons echter te vergissen! De eerste reviews zijn namelijk bijzonder lovend. Een aantal twitteraars noemt Doctor Sleep zelfs een waardige opvolger van The Shining! Het enige minpuntje lijkt het gebrek aan écht bijzondere cinematografie. We zetten een aantal tweets voor jullie op een rijtje:

Doctor Sleep draait vanaf 7 november in de bioscoop.

Lees verder