• The Masked Singer

Eerste reactie van De Zeemeermin uit The Masked Singer: 'Ik heb mezelf verbaasd!'

Het is niet de eerste keer dat De Zeemeermin het podium beklom, maar ze maakte absoluut indruk in The Masked Singer. Het zeewezen heeft het best lang volgehouden, maar ze baalt wel. De Zeemeermin laat van zich horen.

Door Lise Knipping
De Zeemeermin

De Zeemeermin deelt normaal gesproken álles op social media, maar voor The Masked Singer moest haar mond toch even op slot. Hoewel de onthulling niet helemaal leuk nieuws is voor de gemaskerde zangeres, kan ze eindelijk met de buitenwereld delen waar ze de afgelopen maanden mee bezig is geweest. De Zeemeermin was namelijk niemand minder dan topmodel Loiza Lamers!

'Echt jammer!'

Loiza Lamers mag haar masker afzetten en haar staart uittrekken, want ze hoeft niet meer op te treden in The Masked Singer. Daar baalt het model best van: "Het is echt jammer, maar ik heb een waanzinnig avontuur gehad." Direct na de onthulling vertelt Loiza dat ze enorm heeft genoten van haar geheimzinnige deelname. "Ik heb me kostelijk vermaakt", zegt ze. 

Verbazing

Het model is dan wel vaker te vinden op de catwalk, moest zien te overleven op het eiland van Expeditie Robinson én deed mee aan het spannende De Verraders; ze had niet eerder een microfoon opgepakt. Dat beviel wel! "Jeetje, ik heb mezelf echt verbaasd!" Daar mag Loiza inderdaad een diepe buiging voor maken.

Overwinning voor panelleden

We moeten toegeven dat het misschien niet heel lastig te raden was welke BN'er schuilging achter het masker van De Zeemeermin. Ook de panelleden hadden er nauwelijks moeite mee en stemden stuk voor stuk op Loiza. De stem, de hints en de performance; alles klopte!

 

De hints op een rijtje

We hadden nog wel even willen genieten van de prachtige optredens van Loiza, want ervaring op het podium heeft ze natuurlijk wel al een hele tijd! De hint 'haantje de voorste' verwijst natúúrlijk naar haar winst bij Holland's Next Top Model in 2015, waarin het model als eerste transgender ter wereld het programma wist te winnen! De waarzegster (het hilarische typetje van Tineke Schouten) heeft een aantal tarotkaarten gelegd en op een daarvan stond het rad van fortuin, dat symbool staat voor verandering. En die verandering staat natuurlijk voor haar transitie!

In een eerdere video vertelde Loiza dat ze altijd al haarzelf is geweest. Die hint verwijst naar haar documentaire Altijd Al Loiza op Videoland. Het Kinderen voor Kinderen-lied 'Op een onbewoond eiland' zegt iets over Expeditie Robinson; het programma waar het model in 2018 én in 2021 aan mee deed. Ook was de hint Samantha Steenwijk een hint naar de deelname aan De Verraders, waarin de twee tegenover elkaar stonden. En zo zijn er nog véél meer!

Loiza Lamers
© RTL

The Masked Singer zie je elke vrijdagavond om 20.00 uur op RTL 4.