De eerste beelden van de André Hazes-documentaire: 'Ik had een fucking groot probleem'

André Hazes documentaire

André Hazes bleef lange tijd uit de schijnwerpers, maar filmde in het diepste geheim zijn documentaireserie voor Videoland. De eerste beelden zijn er en die leggen meteen de vinger op de zere plek.

Verslaafd

"Tot een jaar geleden heb ik altijd geroepen dat ik niet verslaafd ben", begint de trailer van de André Hazes-documentaire. "Ik was áltijd André Hazes, ook thuis." Twee jaar lang is de populaire zanger gevolgd door documentairemaker Cheeru Mampaey in misschien wel de moeilijkste periode uit zijn leven. "Als ik nu niet meer wakker word vind ik het echt helemaal prima", horen we André zeggen. 

Groot probleem

De zanger heeft lange tijd zijn leven on hold gezet omdat hij zijn problemen niet langer kon ontkennen. Hij worstelde met zijn verslavingen, angsten en demonen. "Nu durf ik wel te zeggen dat ik een fucking groot probleem had", zegt de ster in de trailer, terugblikkend op een aantal maanden geleden. In de vijfdelige documentaireserie wordt duidelijk hoe hij zich destijds eigenlijk voelde en hoe het leven van André er de afgelopen twee jaar echt uit heeft gezien.  

Monique Westenberg en André Hazes

Deze zomer gingen er geruchten dat een mogelijk nieuwe verloving tussen Hazes en zijn ex Monique Westenberg een onderwerp zou zijn in de documentaire, mede omdat de twee samen op vakantie gingen naar de Verenigde Staten en Thailand. Monique gaf in een interview met LINDA. aan dat er helemaal geen sprake is van een liefdeshereniging tussen haar en de zanger. In december 2020 vroeg Hazes Westenberg, met wie hij samen zoontje André heeft, al eens ten huwelijk. Een paar maanden later werd de relatie en dus de verloving weer beëindigd.

Eigenlijk zou ook een andere Hazes-ex, Sarah van Soelen, de vrouw voor wie Dré zijn verloving met Monique verbrak, te zien zijn in de documentaire. Na de breuk tussen de twee een paar maanden later gaf zij aan niet meer mee te willen werken aan de docu. In een interview met RTL Boulevard gaf Sarah later aan haar ex-partner "het allerbeste te wensen" en te hopen dat het "goed met hem gaat".

De documentaireserie over André Hazes is vanaf 20 oktober te zien bij Videoland.