De Wereld Draait Door

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Wereld Draait Door
TV

'DWDD moet nu niet in het afvoerputje verdwijnen'

|
|

Laatste update:

Alle oud-werknemers van De Wereld Draait Door zijn benaderd door BNNVARA met de vraag of zij in gesprek willen gaan over grensoverschrijdend gedrag bij het programma. Rob Goossens en Luuk Ikink hopen dat óók de mensen naar voren stappen die wél hebben genoten van hun werk bij DWDD: "Het is een geweldig programma."

Alle mensen die ooit hebben meegewerkt aan het programma hebben een mailtje ontvangen van BNNVARA, met daarin de vraag of ze behoefte hebben om eventueel in gesprek te gaan met de directie over de misstanden. RTL Boulevard is in handen van de desbetreffende mail: "Wij hechten er grote waarde aan je te laten weten dat we het verschrikkelijk vinden dat (oud-) collega's de dupe zijn geworden van de werksfeer van ons programma."

 

Ook positiviteit

Presentator Luuk Ikink en Veronica Superguide-columnist Rob Goossens verwachten niet dat de mail alléén maar negatieve reacties krijgt. “Ik hoop dat ze ook met mensen gaan spreken die zich wel oké hebben gevoeld daar. Een deel van het probleem is natuurlijk wel dat er teveel mensen niet aan de bel hebben getrokken, die het misschien ook wel lekker vonden om daar te werken", zegt Rob daarover aan de desk bij RTL Boulevard. "Om een volledig beeld te krijgen wil je ook weten waarom de een knakt en de ander niet."

'Niet in het afvoerputje'

De Wereld Draait Door was tot 2020 voor vijftien jaar lang een van de meest geprezen programma's op de Nederlandse tv's. Ook dat moet volgens Luuk en Rob zéker niet vergeten worden. “Ik kan me voorstellen dat iedereen zijn of haar verhaal wil doen, omdat je ondanks alles ook nog trots bent op dat wat je gemaakt hebt", zegt Luuk (die pas geleden nog een hele bijzondere onthulling deed op live-tv). “Ja, natuurlijk", antwoordt Rob. "Het is gewoon een geweldig programma en een van de mooiste programma’s in de Nederlandse geschiedenis. Dat moet nu niet in het afvoerputje verdwijnen vanwege deze misstanden.”

RTL Boulevard is iedere dag rond 18.35 te zien op RTL 4. 

Lees verder