Big Brother Germany op Sat.1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Big Brother Germany op Sat.1

Bizar: Duitse Big Brother-deelnemers weten niets van corona-uitbraak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het klinkt als een bizarre aflevering van Black Mirror, maar de Duitse deelnemers van reality-show Big Brother zitten dus opgesloten zónder dat ze weten dat het coronavirus inmiddels ook Europa keihard in zijn greep houdt.

Wanneer er een pandemie uitbreekt, moet je bewoners van het Big Brother-huis dan informeren? Ja, denkt ieder mens met een beetje logisch verstand, maar nee, vinden de makers van de Duitse variant. De deelnemers zitten sinds 6 februari in quarantaine (sorry) en zouden in theorië dus weten van het coronavirus in Wuhan, China. Wat ze niet weten? Dat sommige landen in Europa zowat platliggen en het dagelijkse leven er momenteel héél anders uitziet...

Informatie

Zeggen de makers dan helemaal niets tegen hun onwetende deelnemers? Nee, in principe niet. "Afhankelijk van hoe je jezelf vooraf hebt geïnformeerd, weet je theoretisch van het uitbreken van het virus in Wuhan en de eerste infecties buiten China", zegt zender Sat.1 tegen de Duitse krant Bild. "Welke informatie van buitenaf aan de bewoners wordt gegeven, wordt ook in overleg met de nabestaanden bepaald." Dus: mocht er een corona-geval zijn binnen de vrienden- of familiekring van één van de deelnemers, worden ze wél op de hoogte gesteld. Gelukkig, nog een beetje menselijkheid!  

Liveshow

Aankomende maandag komen de overgebleven deelnemers bijeen in een studio voor een laatste liveshow. Op dit moment zijn ze nog net zo onwetend als Gers Pardoel, maar dan worden ze opeens geconfronteerd met een lege studio. Hoe gaan ze deze shock verwerken? En hoe gaan ze reageren op het feit dat niemand even kon melden dat er een pandemie gaande is?

Lees verder